A szlovák rendőrök meglőttek egy 14 éves kislányt, miközben egy késes támadót próbáltak megállítani

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Péntek este lövöldözés volt a Pozsonyban, a Széplak utcán. Az incidens a Pénzügyminisztérium előtt kezdődött, egy férfi erőszakkal be akart jutni a minisztérium épületébe, amelyet a Pénzügyi Igazgatóság vámtisztjei őriznek. A támadó megszúrta a Pénzügyi Igazgatóság munkatársát.

A rendőrséghez délután érkezett a bejelentés a férfiről, aki a támadás után a fegyverével együtt tovább járkált a városközpontban.

„Fenyegette a körülötte lévő embereket, azokat is beleértve, akik követték és videóra vették a férfit. A közelben lévő rendőrjárőrök a férfihez mentek. A fenyegetőzés tovább folytatódott, és a férfi eközben a késével hadonászott, ami veszélyt jelentett az emberekre és a rendőrökre is. A járőrök ezért elsütötték a szolgálati fegyverüket” – írta a szlovák rendőrség.

A nyílt utcán,a szlovák főváros szívében zajló lövöldözésről a járókelők videót is készítettek:

A meglőtt férfi a rendőrök szerint hasba szúrta magát. A rendőrség azt állítja, hogy a beavatkozás során ügyeltek a férfi testi épségének a megőrzésére

Viszont beismerték, hogy a beavatkozás során egy kívülálló személy is megsérült. A TASR információi szerint meglőttek egy 14 éves lányt, akit emiatt operálni kell.

„Könnyű sérüléseket szenvedett, és még vizsgálják, hogy ezeket mi okozta. A rendőri beavatkozást ezért a belügyminisztériumi felügyelőség fogja vizsgálni” – jegyezte meg a rendőrség. A férfi viselkedésének okait még vizsgálják. Az eset a rendőrség szerint nem minősül terrorcselekménynek.

A mentősök három személyt láttak el, a fiatalkorú lányt is beleértve. Mivel fiatalkorúról van szó, a lány egészségi állapotáról nem közölhetnek információkat. „Az egyik férfi állapota válságos, ezért altatásban van, a másik sérült férfi pedig eszméleténél volt a kórházba szállítása idején” – közölte a TASR-rel Alena Krčová, a mentőszolgálat műveleti központjának szóvivője.(Bumm, Új Szó)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 5,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.