A szlovák rendőrök meglőttek egy 14 éves kislányt, miközben egy késes támadót próbáltak megállítani

Péntek este lövöldözés volt a Pozsonyban, a Széplak utcán. Az incidens a Pénzügyminisztérium előtt kezdődött, egy férfi erőszakkal be akart jutni a minisztérium épületébe, amelyet a Pénzügyi Igazgatóság vámtisztjei őriznek. A támadó megszúrta a Pénzügyi Igazgatóság munkatársát.

A rendőrséghez délután érkezett a bejelentés a férfiről, aki a támadás után a fegyverével együtt tovább járkált a városközpontban.

„Fenyegette a körülötte lévő embereket, azokat is beleértve, akik követték és videóra vették a férfit. A közelben lévő rendőrjárőrök a férfihez mentek. A fenyegetőzés tovább folytatódott, és a férfi eközben a késével hadonászott, ami veszélyt jelentett az emberekre és a rendőrökre is. A járőrök ezért elsütötték a szolgálati fegyverüket” – írta a szlovák rendőrség.

A nyílt utcán,a szlovák főváros szívében zajló lövöldözésről a járókelők videót is készítettek:

A meglőtt férfi a rendőrök szerint hasba szúrta magát. A rendőrség azt állítja, hogy a beavatkozás során ügyeltek a férfi testi épségének a megőrzésére

Viszont beismerték, hogy a beavatkozás során egy kívülálló személy is megsérült. A TASR információi szerint meglőttek egy 14 éves lányt, akit emiatt operálni kell.

„Könnyű sérüléseket szenvedett, és még vizsgálják, hogy ezeket mi okozta. A rendőri beavatkozást ezért a belügyminisztériumi felügyelőség fogja vizsgálni” – jegyezte meg a rendőrség. A férfi viselkedésének okait még vizsgálják. Az eset a rendőrség szerint nem minősül terrorcselekménynek.

A mentősök három személyt láttak el, a fiatalkorú lányt is beleértve. Mivel fiatalkorúról van szó, a lány egészségi állapotáról nem közölhetnek információkat. „Az egyik férfi állapota válságos, ezért altatásban van, a másik sérült férfi pedig eszméleténél volt a kórházba szállítása idején” – közölte a TASR-rel Alena Krčová, a mentőszolgálat műveleti központjának szóvivője.(Bumm, Új Szó)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.