Csúszik a rendszer, mellyel bármikor pillanatok alatt lehetne pénzt átutalni Magyarországon

gazdaság
2019 május 31., 10:48
comments 182

A 24.hu ír arról, hogy ugyan elvileg július elsején kellett volna indulnia az azonnali fizetési rendszernek Magyarországon, de a bankvezetők pénteki, a Magyar Nemzeti Bankban tett látogatásán eltolták az indítást, egészen 2020 márciusáig.

A rendszer lényege az lenne, hogy a belföldi banki átutalások villámgyorsan, az év minden napján, napi 24 órán át öt másodperc alatt végbemenjenek. Ráadásul nem kéne többé feltétlen számlaszámokkal bajlódni, elég lenne akár egy emailcímet is megadni az utaláshoz.

Érthető, hogy ez a változtatás miért hozna komoly változást a magyar bankszektorban, de mint a lap írja, nem minden pénzintézet lett kész a saját informatikai hátterével, ezért halasztani kellett. A cikk szerint számos bank kész lett ugyan, de a Takarék Csoport már áprilisban jelezte, hogy elképzelhető, csúszni fog a rajt. A rendszer lényege miatt pedig az indításhoz az összes szereplő átállására szükség van.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.