Csúszik a rendszer, mellyel bármikor pillanatok alatt lehetne pénzt átutalni Magyarországon

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A 24.hu ír arról, hogy ugyan elvileg július elsején kellett volna indulnia az azonnali fizetési rendszernek Magyarországon, de a bankvezetők pénteki, a Magyar Nemzeti Bankban tett látogatásán eltolták az indítást, egészen 2020 márciusáig. 

A rendszer lényege az lenne, hogy a belföldi banki átutalások villámgyorsan, az év minden napján, napi 24 órán át öt másodperc alatt végbemenjenek. Ráadásul nem kéne többé feltétlen számlaszámokkal bajlódni, elég lenne akár egy emailcímet is megadni az utaláshoz.

Érthető, hogy ez a változtatás miért hozna komoly változást a magyar bankszektorban, de mint a lap írja, nem minden pénzintézet lett kész a saját informatikai hátterével, ezért halasztani kellett. A cikk szerint számos bank kész lett ugyan, de a Takarék Csoport már áprilisban jelezte, hogy elképzelhető, csúszni fog a rajt. A rendszer lényege miatt pedig az indításhoz az összes szereplő átállására szükség van. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.