Orbán Viktor apja májusban 1,3 milliárd forintot vett ki a nyereséges cégeiből

Jó éve volt tavaly három cégnek: aGánt  Kő és Tőzeg Kft.-nek, a Nehéz Kő Kft.-nek és a Dolomit Kőbányászati Kft-nek. A három cég tulajdonosa Orbán Viktor apja, Orbán Győző, aki osztalékként ki is vett 1,35 milliárd forintot a három nyereséges cégéből - írja az mfor és a 24.hu

  • A Gánt Kő és Tőzeg Kft. hozta a legszerényebb nyereséget, mindössze 7 milliót, de tavaly még mínuszos volt a cég. 
  • A Nehéz Kő Kft. 304,4 forintos hasznot hozott. Orbán Győző a cégből - az eredménytartalék terhére - 400 millió forintot vett ki. 
  • A Dolomit még ennél is jobban teljesített. A cég 1,91 milliárd forintos nyereséggel zárta a tavalyi évet. Ebből gáláns osztalékot ki is fizettek. Orbán Győző itt nem 100 százalékos, csak többségi tulajdonos. Azért így is jut neki az osztalékból legalább 950 millió forint. 

A miniszterelnök apjának a cégeit alaposan megtolhatta, hogy megjelentek olyan közbeszerzések körül, amit Mészáros Lőrinc nyert meg.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.