Orbán Viktor apja májusban 1,3 milliárd forintot vett ki a nyereséges cégeiből

gazdaság
2019 május 31., 13:38
comments 144

Jó éve volt tavaly három cégnek: aGánt Kő és Tőzeg Kft.-nek, a Nehéz Kő Kft.-nek és a Dolomit Kőbányászati Kft-nek. A három cég tulajdonosa Orbán Viktor apja, Orbán Győző, aki osztalékként ki is vett 1,35 milliárd forintot a három nyereséges cégéből - írja az mfor és a 24.hu.

  • A Gánt Kő és Tőzeg Kft. hozta a legszerényebb nyereséget, mindössze 7 milliót, de tavaly még mínuszos volt a cég.
  • A Nehéz Kő Kft. 304,4 forintos hasznot hozott. Orbán Győző a cégből - az eredménytartalék terhére - 400 millió forintot vett ki.
  • A Dolomit még ennél is jobban teljesített. A cég 1,91 milliárd forintos nyereséggel zárta a tavalyi évet. Ebből gáláns osztalékot ki is fizettek. Orbán Győző itt nem 100 százalékos, csak többségi tulajdonos. Azért így is jut neki az osztalékból legalább 950 millió forint.

A miniszterelnök apjának a cégeit alaposan megtolhatta, hogy megjelentek olyan közbeszerzések körül, amit Mészáros Lőrinc nyert meg.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.