Összeült a zuglói parkolási ügyeket vizsgáló bizottság, a Fidesz, az MSZP és a Mi Hazánk nem ment el

POLITIKA
2019 május 31., 15:41
comments 122

Május közepén döntött arról a zuglói képviselőtestület, hogy Baranyi Krisztina ferencvárosi képviselővel kiegészült tényfeltáró bizottság fogja kivizsgálni a zuglói parkolási rendszert. Az úgynevezett tényfeltáró munkacsoportba Karácsony Gergely polgármester mellett minden kerületi párt delegálhat tagot, illetve Karácsony javaslatára vonták be Baranyi Krisztinát, aki a IX. kerületben már számos visszásságot feltárt.

Az ügy háttere, hogy a helyi szocialisták és a Fidesz háttéralkut kötöttek parkolás-ügyben. Az olcsóbb ajánlat kizárása után egy drágább és a Demszky-korszakban már bizonyított centrumosokhoz és társaikhoz köthető cégnek adták át a parkolást, akik a vádak szerint brutálisan túlárazták a szerződéseket. A közbeszerzés végső voksolásánál a fideszes és szocialista képviselők kivétel nélkül megszavazták a gyanús ajánlatokat, Karácsony Gergely pedig tartózkodott, nem vétózott, így vált támadhatóvá a történetben. A fővárosi parkolásról szóló filmünkben részletesen bemutatjuk a két párt együttműködését

Az önkormányzat által felállított vizsgálóbizottság ma tartotta az első ülését. Erről Baranyi Krisztina posztolt a Facebookon. Baranyi szerint a kerületi képviselők között is nagy egyetértés volt abban, hogy vizsgálóbizottságot kell felállítani. “Követelte a Fidesz, egyetértett az MSZP, fontosnak tartotta a Párbeszéd, az LMP és a civilek is” - írta.

Ennek ellenére Baranyi szerint a bizottság pénteki első ülésére:

  • a Fidesz nem delegált senkit.
  • az MSZP az alpolgármesterét delegálta, aki nem jött el és nem is küldött senkit maga helyett.
  • a Jobbikból a Mi Hazánkba igazolt delegált nem jött el.

Az LMP, a Civil Zugló és Baranyi volt jelen, mint Karácsony Gergely küldöttje. “A bizottság jelenlévő tagjai munkatervet fogadtak el és továbbra is várják a hiányzókat” - írta.

Eközben pénteken Kovács Balázs helyi fideszes képviselő sajtótájékozattón beszélt arról , hogy Zugló gazdálkodása ezer sebből vérzik, és Karácsony polgármester "egyre nagyobb káoszba lavírozza magát", miközben továbbra sem tett semmit a napi egymillió forintos kárt okozó zuglói parkolási szerződések felmondása ügyében.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.