A májusi eső tönkretette a magyar epret :-(

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Oda a magyar eper :-( A rendkívül sok csapadék jelentős károkat tett a szabadföldi szamócatermésben, jelentette a FruitVeb, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács alelnöke, Apáti Ferenc.

Pedig jól indult az év, Apáti szerint a fagyok és az aszály idén nem okozott érdemi kárt a szamócaültetvényekben. De most az esőzések miatt a mintegy 400 hektáros szabadföldi terület 20-30 százaléka is kieshet. Ne gondoljanak hatalmas földekre, Apáti tájékoztatása szerint epret szabadföldön 400 hektáron termelnek az országban. Hogy legyen mihez viszonyítani: a Margitsziget kb száz hektárnyi terület.

Az országban megtermelt szamóca 90 százalékát belföldön fogyasztják el, 10 százalékot pedig az osztrák, a lengyel és a szlovák piac vesz fel. Ezzel szemben jelentős az ország importja, a magyar termés körülbelül felét teszi ki.


Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.