A májusi eső tönkretette a magyar epret :-(

Oda a magyar eper :-( A rendkívül sok csapadék jelentős károkat tett a szabadföldi szamócatermésben, jelentette a FruitVeb, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács alelnöke, Apáti Ferenc.

Pedig jól indult az év, Apáti szerint a fagyok és az aszály idén nem okozott érdemi kárt a szamócaültetvényekben. De most az esőzések miatt a mintegy 400 hektáros szabadföldi terület 20-30 százaléka is kieshet. Ne gondoljanak hatalmas földekre, Apáti tájékoztatása szerint epret szabadföldön 400 hektáron termelnek az országban. Hogy legyen mihez viszonyítani: a Margitsziget kb száz hektárnyi terület.

Az országban megtermelt szamóca 90 százalékát belföldön fogyasztják el, 10 százalékot pedig az osztrák, a lengyel és a szlovák piac vesz fel. Ezzel szemben jelentős az ország importja, a magyar termés körülbelül felét teszi ki.


Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.