Új videó került elő a dunai hajóbaleset pillanatairól

2019 június 1., szombat 10:10
529

Olvasónk, F. küldte el nekünk a Youtube-ra ma felkerült, hét perces videót, ami a Jászai Mari téri hajókikötő egyik ipari kamerájával készülhetett szerdán este.

A felvételen látszik, ahogy a Hableány sétahajó és a Viking Sigyn szállodahajó nagyon szorosan egymás mellett közelít a Parlament irányából a Margit híd pilléreihez. A két hajó néhány pillanatra eltűnik pillér mögött, majd újra látszanak, ekkor a nagyobb hajó már láthatóan tolja a Hableány hátsó részét, ami a víz felé kezd dőlni, pont abban a pillanatban, ahogy kiérnek a kamera látószögéből.

A nagyobb hajó ezután lassítani kezd, majd visszatolat a baleset helyszínére, közben látszik, hogy megérkezik egy másik szállodahajó, ami reflektorával kezdi pásztázni a vizet, miközben távolabb, a Parlament felől több kisebb civil hajó érkezik, amik azonnal megkezdik a vízbe esett emberek kimentését.

A két hajó május 29-én, szerdán este nem sokkal 21:00 után ütközött össze. A Hableány másodpercek alatt elsüllyedt fedélzetén 33 dél-koreai turistával és a kéttagú magyar személyzettel. A balesetben heten meghaltak, hét embert kimentettek a vízből, 21-en eltűntek pedig eltűntek a folyóban.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt