Új videó került elő a dunai hajóbaleset pillanatairól

baleset
2019 június 01., 10:10
comments 522

Olvasónk, F. küldte el nekünk a Youtube-ra ma felkerült, hét perces videót, ami a Jászai Mari téri hajókikötő egyik ipari kamerájával készülhetett szerdán este.

A felvételen látszik, ahogy a Hableány sétahajó és a Viking Sigyn szállodahajó nagyon szorosan egymás mellett közelít a Parlament irányából a Margit híd pilléreihez. A két hajó néhány pillanatra eltűnik pillér mögött, majd újra látszanak, ekkor a nagyobb hajó már láthatóan tolja a Hableány hátsó részét, ami a víz felé kezd dőlni, pont abban a pillanatban, ahogy kiérnek a kamera látószögéből.

A nagyobb hajó ezután lassítani kezd, majd visszatolat a baleset helyszínére, közben látszik, hogy megérkezik egy másik szállodahajó, ami reflektorával kezdi pásztázni a vizet, miközben távolabb, a Parlament felől több kisebb civil hajó érkezik, amik azonnal megkezdik a vízbe esett emberek kimentését.

A két hajó május 29-én, szerdán este nem sokkal 21:00 után ütközött össze. A Hableány másodpercek alatt elsüllyedt fedélzetén 33 dél-koreai turistával és a kéttagú magyar személyzettel. A balesetben heten meghaltak, hét embert kimentettek a vízből, 21-en eltűntek pedig eltűntek a folyóban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.