Elvesztette a BL-döntőt a Veszprém kézilabdacsapata

sport
2019 június 02., 15:41
Blaz Blagotinsek, a Telekom Veszprém játékosa a Vardar Szkopje ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligájának kölni döntőjében játszott mérkőzésen 2019. június 2-án
photo_camera Blaz Blagotinsek, a Telekom Veszprém játékosa a Vardar Szkopje ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligájának kölni döntőjében játszott mérkőzésen 2019. június 2-án Fotó: Martin Meissner/MTI/MTVA

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája döntőjében derekasan helytállt, de végül 27-24-re kikapott a Telekom Veszprém a macedón Vardar Szkopjétól. 

A mezőny legeredményesebb játékosa a Vardar brazil beállója, Rogério Ferreira Moraes, illetve a Veszprém francia irányítója, Kentin Mahé volt egyformán hat góllal. 

A magyar csapatnak a lengyel Vive Kielce ellen szombaton 33-30-ra megnyert kölni mérkőzés volt a nyolcadik elődöntője a BL-ben. Korábban négy alkalommal (2003, 2006, 2014, 2017) kikapott a legjobb négy között, háromszor pedig a fináléba jutott (2002, 2015, 2016), s végül ezüstérmet nyert. A veszprémiek a mostani idényben november közepéig négyszer is kikaptak, azóta viszont minden BL-meccsüket megnyerték, remek sorozatuk 12 meccs óta tartott.

De hogy mondjunk egy jó hírt is: a szinte ugyanakkor játszott meccsen a magyar női kézilabda-válogatott 41-23-ra nyert az osztrák csapat vendégeként vasárnap a decemberi női világbajnokság selejtezőjének első mérkőzésén.

Tomori Zsuzsanna (b) és Mészáros Rea Réka (j2), valamint az osztrák Josefine Huber (b2) és Johanna Schindler (j) az Ausztria - Magyarország női kézilabda világbajnoki selejtezőn Grazban 2019. június 2-án
photo_camera Tomori Zsuzsanna (b) és Mészáros Rea Réka (j2), valamint az osztrák Josefine Huber (b2) és Johanna Schindler (j) az Ausztria - Magyarország női kézilabda világbajnoki selejtezőn Grazban 2019. június 2-án Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.