Lemondott a német szociáldemokraták elnöke

külföld
2019 június 02., 08:56
comments 42

Andrea Nahles vasárnap lemondott a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) vezetéséről, és egyben a parlamenti frakció éléről is távozik. Az erről kiadott nyilatkozatában azt írta, hogy a pártból kapott visszajelzések alapján már nincs meg a szükséges támogatottsága. Döntésével lehetőséget kíván teremteni ahhoz, hogy a párt rendezett módon gondoskodjon az utódlásról.

Andrea Nahles
photo_camera Andrea Nahles Fotó: BERND VON JUTRCZENKA/dpa Picture-Alliance/AFP

A CDU-val együtt kormányzó SPD nagyon rosszul szerepelt az európai parlamenti választásokon: 15,8 százalékkal csak a harmadik helyet érte el, 11,5 százalékot vesztettek a 2014-es eredményükhöz képest. Brémában pedig a párt 73 éve először választást veszített, és várhatóan ellenzékbe szorul. Emiatt Nahles komoly nyomás alá került. (Spiegel)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.