Szombat óta már 20 centit apadt a Duna

vízállásjelentés
2019 június 02., 11:12
comments 114

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság vasárnapi közleménye szerint már több mint 20 centimétert apadt a Duna Budapesten, viszont a Tisza áradása miatt Szegeden le kell zárni a rakpartot. Az országban jelenleg 737 kilométeren rendeltek el árvízvédelmi készültséget.

Budapestnél a Duna vízállása vasárnap 11 órakor 562 centiméter volt, ami 26 centiméter vízszintcsökkenést jelent a szombat déli tetőző szinthez (588 centiméter) képest.

photo_camera Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A Tisza árhullámának amúgy is lassú levonulását a Felső-Tiszán kialakult kisebb vízszintemelkedések tovább lassítják. A Tisza magas vízállása miatt hétfő reggel 6 órától lezárják a szegedi Huszár Mátyás rakpartot. Az út lezárása nem jár együtt árvízvédelmi készültség elrendelésével, mert az elsőfokú készültséget 650 centiméteres vízszintnél kell elrendelni. 

Vasárnap reggel Szegednél 553 centiméter volt a vízállás.Az elmúlt 24 órában a Tisza mellékfolyói közül a Fekete- és a Fehér-Körös apad, gyengén árad a Kettős-Körös és a Berettyó, stagnál a Sebes-Körös. 

A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság területén elsőfokú készültség van érvényben a Fekete-Körösön, a Kettős-Körösön és a Sebes-Körös alsó szakaszán, az összesen 340 kilométer hosszú védvonalakból 154 kilométeren. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.