A Petőfi Irodalmi Múzeum megszerezte a Magyar Írószövetség székházát

MŰVÉSZET
2019 június 03., 07:08

A Demeter Szilárd vezette Petőfi Irodalmi Múzeum veszi át a Magyar Írószövetség híres, Bajza utcai székházának tulajdonojogát - derül ki egy szerkesztőségünkbe érkezett meghívóból.

Ebből az derül ki, hogy a benne található magánlakásokat kivéve az épület a PIM kezébe kerül, majd felújítják és átalakítják azt, hogy a megújult épületbe több szakmai szervezet is beköltözzön. Az Írószövetség dokumentumtára a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum gondozásába kerül.

A szecessziós palotát 1911-ben építette Löffler Sándor és Löffler Béla a Kramer család megbízásából.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.