Fogkrémmel töltött Oreóval etette meg a román koldust a kínai influencer, a katalán bíróság azt tette vele, amit mindannyian szeretnénk az influencerekkel

2019 június 3., hétfő 5:25
255

Rájár a rúd a kínai influencerekre.

  • 20 ezer euró kifizetése az áldozatnak
  • 15 hónap börtön
  • Több közösségimédiás account bezárása 5 évre

Ezekre ítélte egy barcelonai bíróság azt a kínai származású, Katalóniában élő Kangua Ren nevű youtubert, akinek 2017. tavaszán influencer létére is sikerült közfelháborodást keltenie. Az akkor 19 éves, ReSet álnéven futó fiú egy követőjének kihívását teljesítve kikaparta a fehér tölteléket egy Oreóból, fogkrémet nyomott a helyére, majd a jó vicctől előre pukkadozva odaadta az utcán egy koldusnak, az 52 éves Gheorge L.-nek 20 euró társaságában.

“Lehet, hogy egy kicsit túl messzire mentem, de nézzük a dolog pozitív oldalát: legalább megmossa a fogát. Szerintem nem csinált ilyet, amióta szegény” 

- kommentálta a viccet az azóta törtölt videóban. 

A szerencsétlen áldozat a süti elmajszolása után rosszul lett és hányt. A spanyol Marca szerint a bírósági iratokból az derül ki, hogy az események idején 1,2 millió feliratkozóval rendelkező fiatal férfi a megalázó videóval 2 ezer euró körüli reklámbevételre tett szert a Youtube-tól. A reakciók még őt is kijózanították, ezért magától törölte a videót, amit először egy olyan videóval próbált helyretenni, amiben újra odament a koldushoz és most már hánytató süti nélkül adott neki egy húszeuróst, majd később megkereste a férfi lányát és 300 euróval próbálta meg elsimítani az ügyet, sikertelenül. Gheorge L., a pásztorból lett hajléktalan szerint soha senki nem bánt ilyen gonoszul vele, amióta az utcán él.

ReSet a bíróságon megpróbálta a követőire kenni a dolgot, mondván, ők akarnak morbid dolgokon szórakozni, de a bíró azzal tette helyre, hogy ez még csak nem is egyszeri eset volt, a férfi sorozatban viselkedett másokkal megalázóan a videóiban.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt