Fogkrémmel töltött Oreóval etette meg a román koldust a kínai influencer, a katalán bíróság azt tette vele, amit mindannyian szeretnénk az influencerekkel

Rájár a rúd a kínai influencerekre.

  • 20 ezer euró kifizetése az áldozatnak
  • 15 hónap börtön
  • Több közösségimédiás account bezárása 5 évre

Ezekre ítélte egy barcelonai bíróság azt a kínai származású, Katalóniában élő Kangua Ren nevű youtubert, akinek 2017. tavaszán influencer létére is sikerült közfelháborodást keltenie. Az akkor 19 éves, ReSet álnéven futó fiú egy követőjének kihívását teljesítve kikaparta a fehér tölteléket egy Oreóból, fogkrémet nyomott a helyére, majd a jó vicctől előre pukkadozva odaadta az utcán egy koldusnak, az 52 éves Gheorge L.-nek 20 euró társaságában.

“Lehet, hogy egy kicsit túl messzire mentem, de nézzük a dolog pozitív oldalát: legalább megmossa a fogát. Szerintem nem csinált ilyet, amióta szegény” 

- kommentálta a viccet az azóta törtölt videóban. 

A szerencsétlen áldozat a süti elmajszolása után rosszul lett és hányt. A spanyol Marca szerint a bírósági iratokból az derül ki, hogy az események idején 1,2 millió feliratkozóval rendelkező fiatal férfi a megalázó videóval 2 ezer euró körüli reklámbevételre tett szert a Youtube-tól. A reakciók még őt is kijózanították, ezért magától törölte a videót, amit először egy olyan videóval próbált helyretenni, amiben újra odament a koldushoz és most már hánytató süti nélkül adott neki egy húszeuróst, majd később megkereste a férfi lányát és 300 euróval próbálta meg elsimítani az ügyet, sikertelenül. Gheorge L., a pásztorból lett hajléktalan szerint soha senki nem bánt ilyen gonoszul vele, amióta az utcán él.

ReSet a bíróságon megpróbálta a követőire kenni a dolgot, mondván, ők akarnak morbid dolgokon szórakozni, de a bíró azzal tette helyre, hogy ez még csak nem is egyszeri eset volt, a férfi sorozatban viselkedett másokkal megalázóan a videóiban.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.