Három alelnök veszi át az SPD vezetését

külföld
2019 június 03., 13:58
comments 31

Átmeneti időre három alelnök veszi át a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) vezetését, miután hivatalosan lemondott a Németországot a Kereszténydemokrata Unióval (CDU) és a Keresztényszociális Unióval (CSU) együtt kormányzó párt elnöke - jelentették be hétfőn Berlinben.

Thorsten Schäfer-Gümbel, Manuela Schwesig és Malu Dreyer
photo_camera Thorsten Schäfer-Gümbel, Manuela Schwesig és Malu Dreyer Fotó: TOBIAS SCHWARZ/AFP

Andrea Nahles távozása után Malu Dreyer, Manuela Schwesig és Thorsten Schäfer-Gümbel veszi át az SPD irányítását.

A párt továbbra is cselekvőképes, és kitart a CDU/CSU-val kötött koalíciós szerződés mellett - hangsúlyozták az elnökség ülése után tartott tájékoztatójukon.

A három alelnök irányításával a párt valamennyi szervezetét átfogó közös gondolkodás kezdődik. Ennek első szakasza június 24-én, az elnökség következő ülésén ér véget, amikor döntenek a további menetrendről és egy sor alapvető kérdésről. A többi között arról, hogy milyen módon - a tagság vagy kongresszusi küldöttek szavazatival - válasszanak elnököt, és hogy egy elnöke vagy két társelnöke legyen-e a pártnak. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.