Hétfő este gyakorlatoznak a honvédség sebesültszállító helikopterei Budapest felett

közlekedés
2019 június 03., 07:52
comments 176

Hétfőn este 18:00 és 24:00 között jelentős hanghatásokra lehet számítani Budapesten sebesültszállító helikopterek gyakorlatozása miatt.

A Budakeszi irányból érkező - és ebbe az irányba távozó - helikopterek a XIII. kerületben szállnak le, ezért a környéken fokozott katonai jelenlét is várható.

A helikopterek kijelölt leszállási helyszínei:

  • Angyalföldi Sportközpont focipálya
  • Duna Plaza mögött a folyóparton kijelölt betonos terület

A Honvédség közleményében azt írja, Magyarország, mint befogadó nemzet - a vonatkozó hatályos nemzeti műveleti eljárási szabályok alapján - közreműködik az ide érkező, a nyári katonai gyakorlatok ideje alatt esetlegesen megsérült katonák egészségügyi ellátásában, amely többek között a légi úton történő szállítást is jelenti.

A leszállóhelyeket a hétfő éjszakai gyakorló repüléseket követően - június 12-ig - kizárólag valós egészségügyi sérültszállító feladat végrehajtása esetén veszik igénybe.

A leszállóhelyek környezetének forgalmát a Magyar Honvédség és a Rendőrség munkatársai közösen biztosítják. A sérültek szakintézetbe történő szállításában az Országos Mentőszolgálat is részt vesz.

A Magyar Honvédség és a gyakorlat résztvevői a jogszabályokat betartva arra törekszenek, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarják az állampolgárok nyugalmát. A lakosság megértését, együttműködését és türelmét köszönik, teszik még hozzá. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.