Manipulált képpel akarta Bayer bebizonyítani, hogy Juncker szájon csókolt egy férfit

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Bayer show legutóbbi adásának egyik blokkjában Bayer Zsolt az éppen megalakult Fidesz legendás plakátját - azt, amelyiken két öreg kommunista diktátor, az NDK-s Eric Honecker és a szovjet Leonyid Brezsnyev adnak szájcsókot egymásnak - 

hasonlította össze egy mai fotóval, amin Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke smárol egy másik politikussal. 

A fiatal stúdióközönségnek Bayer töritanáros hanghordozással magyarázta el a két kép helyes értelmezését, ami annyi, hogy 30 évvel ezelőtt is két elvtárs csókolózott egy képen és ma is ugyanez történik. 

„Gyerekek semmi nem történt. Harminc év alatt annyi történt, hogy gusztustalan, kretén vénemberek smárolnak egymással!”

Csakhogy a Magyar Narancs kiszúrta, hogy a kép manipulált, vagyis két fotóból lett összerakva. Az eredeti fényképek egyikén ugyan tényleg férfit csókol Juncker, de egy másik politikustársát, Frans Timmermanst, és nem a száján, hanem a homlokán. Ez egy aránylag híres AFP-fotó, ami jó pár vicces válogatásba is bekerült:

Fotó: PATRICK HERTZOG/AFP

Juncker egyébként tényleg bizarr közvetlenséggel szeret puszilkodni, amint ez például ebből a videóösszeállításból is kiderül:

de a Bayer által bemutatott smár egyszerű és könnyen lebuktatható hamisítvány volt.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.