Manipulált képpel akarta Bayer bebizonyítani, hogy Juncker szájon csókolt egy férfit

A Bayer show legutóbbi adásának egyik blokkjában Bayer Zsolt az éppen megalakult Fidesz legendás plakátját - azt, amelyiken két öreg kommunista diktátor, az NDK-s Eric Honecker és a szovjet Leonyid Brezsnyev adnak szájcsókot egymásnak - 

hasonlította össze egy mai fotóval, amin Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke smárol egy másik politikussal. 

A fiatal stúdióközönségnek Bayer töritanáros hanghordozással magyarázta el a két kép helyes értelmezését, ami annyi, hogy 30 évvel ezelőtt is két elvtárs csókolózott egy képen és ma is ugyanez történik. 

„Gyerekek semmi nem történt. Harminc év alatt annyi történt, hogy gusztustalan, kretén vénemberek smárolnak egymással!”

Csakhogy a Magyar Narancs kiszúrta, hogy a kép manipulált, vagyis két fotóból lett összerakva. Az eredeti fényképek egyikén ugyan tényleg férfit csókol Juncker, de egy másik politikustársát, Frans Timmermanst, és nem a száján, hanem a homlokán. Ez egy aránylag híres AFP-fotó, ami jó pár vicces válogatásba is bekerült:

Fotó: PATRICK HERTZOG/AFP

Juncker egyébként tényleg bizarr közvetlenséggel szeret puszilkodni, amint ez például ebből a videóösszeállításból is kiderül:

de a Bayer által bemutatott smár egyszerű és könnyen lebuktatható hamisítvány volt.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.