Puzsér Róbert nem indul a főpolgármester-jelölti előválasztáson

POLITIKA
2019 június 03., 06:02

A leginkább heves kirohanásairól ismert Facebook-közíró az oldalán jelentette be, hogy nem indul a főpolgármester-jelöltségért zajló ellenzéki előválasztáson. Mint írja, a részvétele egyik feltétele az volt, hogy a 'balliberális tömb korrekt módon' osztozzon a kerületi jelöltségekért. Ám az EP-választás után a Puzsér jelöltségét támogató Jobbik és LMP támogatása összeomlott, a hirtelen megerősödő Momentum és DK, valamint az MSZP pedig szerinte nem korrekt módon járna el. 

Mert miközben az MSZP-Párbeszéd a kerületek felében állíthat jelöltet, addig a Jobbik és az LMP egyik kerületben sem tehetne ilyet. 

Puzsér azt is kifogásolja, hogy fél év alatt sem sikerült kialakítani egy közös minimum programot a pártokkal.  

„A DK és az MSZP a május 26-ai eredmények ismeretében úgy tárgyal, hogy az Orbán Viktor elismerését is elnyerné. Orbán a komplett ellenzéket aprózza fel és szorítja ki ugyanazzal a kíméletlenséggel, amellyel Gyurcsány az ellenzék erőtlenebb szereplőit. Ez kétségtelenül hatékony érdekérvényesítés, csak ne pózolna azzal a balliberális tömb, hogy ők a „demokratikus oldal”.” – írja még Puzsér, aki arról is beszél, hogy nehezen megy az előválasztás online rendszerének kialakítása is. 

Mint írja, ha ezek a fentiek nem változnak, akkor ebben a bohózatban nem vesz részt. Szerinte övé a legjobb program, és 

az ellenzéket daráló ellenzéknek kellemes előválasztást kívánok! Októberben találkozunk.

A közvélemény-kutatásokon rendre hátul záró Puzsér amúgy nem most jelentette be először, hogy kiszáll az előválasztásból

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.