Tényleg Kerpel-Fronius Gábort indítja a Momentum a budapesti előválasztáson

politika
2019 június 03., 06:27
comments 589

Pénteken már kiszivárgott ugyan, de hétfő délelőtt hivatalosan is bejelentette Fekete-Győr András, hogy a budapesti főpolgármester-jelölti előválasztáson a párt saját jelöltet indít: Kerpel-Fronius Gábort. 

Fekete-Győr András és Kerpel-Fronius Gábor
photo_camera Fekete-Győr András és Kerpel-Fronius Gábor

A politikán kívülről érkező, cégvezetőként dolgozó Kerpel-Fronius Gábor a hétfői sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a céljuk egyértelmű, „vissza kell venniük Budapestet a Fidesz-maffiától”. Programjával kapcsolatban elmondta, hogy családok ezreinek okoz problémát az, hogy kifizessék a lakbért, egyetemisták nem tudják kifizetni az albérletüket, ha kiszorulnak a kollégiumukból. 

„Mindeközben nem tudjuk, hogy hol van a városban az a több ezer ingatlan, szociális bérlakás, amely üresen áll. És miközben súlyos lakásválság van, a Fidesz kegyencei potom pénzekért osztogatják egymásnak a luxuslakásokat előkelő környékeken, például a Várban, és potom pénzekért osztogatják egymásnak az üzlethelyiségeket, például a Belvárosban. És ott van a parkolási maffia is. Abban a hiszemben fizetünk parkolási díjat, hogy ezeket a pénzeket a közlekedés fejlesztésére fogják költeni. Ehhez képest ma már tudjuk, hogy ezeknek a pénzeknek a jelentős részét ellopják a helyi kiskirályok. Fel kell számolni a parkolási maffiát, és fel kell számolni az ingatlanmaffiát is.” – tette még hozzá. 

Kerpel-Fronius beszélt arról is, hogy olyan várost szeretnének, amely nem fullad bele a szmogba, és arra is kitért, hogy máshogy értelmezi a főpolgármesteri teendőket, mint Tarlós István. Szerinte ugyanis Budapest vezetője nem maradhat csendben, amikor egy tollvonással felszámolják az '56-os intézetet, elüldözik a CEU-t, széttúrják a Városligetet; hogy a TAO-rendszer átalakításával tönkreteszik az alternatív színházakat, és hogy elüldözik a Magyar Tudományos Akadémiát. 

Eredetileg úgy volt, hogy Kerpel-Fronius Karácsony Gergellyel és Puzsér Róberttel mérkőzhet meg az előválasztáson, de Puzsér hétfő reggel közölte, hogy (ismét) kiszáll az előválasztásból, és csak októberben indulna el. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.