Tényleg Kerpel-Fronius Gábort indítja a Momentum a budapesti előválasztáson

Pénteken már kiszivárgott ugyan, de hétfő délelőtt hivatalosan is bejelentette Fekete-Győr András, hogy a budapesti főpolgármester-jelölti előválasztáson a párt saját jelöltet indít: Kerpel-Fronius Gábort. 

Fekete-Győr András és Kerpel-Fronius Gábor

A politikán kívülről érkező, cégvezetőként dolgozó Kerpel-Fronius Gábor a hétfői sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a céljuk egyértelmű, „vissza kell venniük Budapestet a Fidesz-maffiától”. Programjával kapcsolatban elmondta, hogy családok ezreinek okoz problémát az, hogy kifizessék a lakbért, egyetemisták nem tudják kifizetni az albérletüket, ha kiszorulnak a kollégiumukból. 

„Mindeközben nem tudjuk, hogy hol van a városban az a több ezer ingatlan, szociális bérlakás, amely üresen áll. És miközben súlyos lakásválság van, a Fidesz kegyencei potom pénzekért osztogatják egymásnak a luxuslakásokat előkelő környékeken, például a Várban, és potom pénzekért osztogatják egymásnak az üzlethelyiségeket, például a Belvárosban. És ott van a parkolási maffia is. Abban a hiszemben fizetünk parkolási díjat, hogy ezeket a pénzeket a közlekedés fejlesztésére fogják költeni. Ehhez képest ma már tudjuk, hogy ezeknek a pénzeknek a jelentős részét ellopják a helyi kiskirályok. Fel kell számolni a parkolási maffiát, és fel kell számolni az ingatlanmaffiát is.” – tette még hozzá. 

Kerpel-Fronius beszélt arról is, hogy olyan várost szeretnének, amely nem fullad bele a szmogba, és arra is kitért, hogy máshogy értelmezi a főpolgármesteri teendőket, mint Tarlós István. Szerinte ugyanis Budapest vezetője nem maradhat csendben, amikor egy tollvonással felszámolják az '56-os intézetet, elüldözik a CEU-t, széttúrják a Városligetet; hogy a TAO-rendszer átalakításával tönkreteszik az alternatív színházakat, és hogy elüldözik a Magyar Tudományos Akadémiát. 

Eredetileg úgy volt, hogy Kerpel-Fronius Karácsony Gergellyel és Puzsér Róberttel mérkőzhet meg az előválasztáson, de Puzsér hétfő reggel közölte, hogy (ismét) kiszáll az előválasztásból, és csak októberben indulna el. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.