Újdelhiben ingyen tömegközlekedhetnek a nők

külföld
2019 június 3., 17:34
comments 174

A jövőben ingyenesen vehetik igénybe a nők a tömegközlekedési eszközöket az indiai fővárosban, Újdelhiben. Az intézkedés előreláthatólag mintegy 850 ezer nőt érint, és évente mintegy 103 millió euróba kerül - közölte hétfőn Újdelhi minisztere, Arvind Kedzsrival, és hozzátette:

a lépés a nők biztonságát hivatott javítani, valamint a légszennyezést csökkenteni.

A szexuális erőszak széles körben elterjedt problémának számít Indiában. 2016-ban mintegy 40 ezer esetben érkezett jelentés szexuális zaklatásról. A valós szám azonban ennél jóval magasabb lehet a feltáratlan esetek nagy száma miatt. Indiában ugyanis gyakran előfordul, hogy a szexuális zaklatás áldozatai nem jelentik fel az elkövetőket.

photo_camera Fotó: Paul Porter/robertharding

A helyi hatóságok közlése szerint a következő 2-3 hónapban várható az intézkedés életbelépése. A tömegközlekedési szolgáltatók az elmúlt hónapokban emelték áraikat, emiatt sok ember inkább gyalog közlekedik. Emellett még idén 150 ezer biztonsági kamera telepítését tervezik Újdelhiben. 

Kedzsrival bírálói szerint a politikus ezzel csak szavazatokat akar szerezni, ugyanis januárban tartják a helyi választásokat. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt