Balog Zoltánt beültették a Magyar Művészeti Akadémiát felügyelő testületbe

2019 június 4., kedd 7:33
93

A hétfői Magyar Közlönyben jelent meg az a kormányhatározat, ami Balog Zoltánt nevezi ki kormányzati delegáltnak a Magyar Művészeti Akadémia felügyelő testületébe. A volt miniszter feladata lesz, hogy a köztestületi vagyonkezelés és gazdálkodás törvényességét ellenőrizze. 2024. május 31-ig láthatja el a feladatot.

Fotó: Facebook/Balog Zoltán

Balog 2018-ig volt az Emmi vezetője, majd ősszel a képviselői mandátumáról is lemondott. Akkor azt mondta, azért döntött így, mert egyháza, a Magyarországi Református Egyház és a gyülekezete visszahívja szolgálatba, és ez az egyház törvényei szerint összeegyeztethetetlen képviselői munkájával.

De nagyon fontosnak tartotta hozzátenni, hogy ezzel nem hagyja el a magyar közéletet, marad például a különböző orbáni események szervezéséért felelő Polgári Magyarországért Alapítvány élén, és a miniszterelnök romaügyi biztosaként is dolgozik tovább.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt