Balog Zoltánt beültették a Magyar Művészeti Akadémiát felügyelő testületbe

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A hétfői Magyar Közlönyben jelent meg az a kormányhatározat, ami Balog Zoltánt nevezi ki kormányzati delegáltnak a Magyar Művészeti Akadémia felügyelő testületébe. A volt miniszter feladata lesz, hogy a  köztestületi vagyonkezelés és gazdálkodás törvényességét ellenőrizze. 2024. május 31-ig láthatja el a feladatot.

Fotó: Facebook/Balog Zoltán

Balog 2018-ig volt az Emmi vezetője, majd ősszel a képviselői mandátumáról is lemondott. Akkor azt mondta, azért döntött így, mert egyháza, a Magyarországi Református Egyház és a gyülekezete visszahívja szolgálatba, és ez az egyház törvényei szerint összeegyeztethetetlen képviselői munkájával.

De nagyon fontosnak tartotta hozzátenni, hogy ezzel nem hagyja el a magyar közéletet, marad például a különböző orbáni események szervezéséért felelő Polgári Magyarországért Alapítvány élén, és a miniszterelnök romaügyi biztosaként is dolgozik tovább.  

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.