Meztelen emberek tiltakoztak a Facebook bimbótilalma ellen

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Több mint 100 ember feküdt ki meztelenül vasárnap a Facebook New York-i székháza elé, hogy tiltakozzanak, amiért a Facebookon és az Instagramon betiltották a női mellbimbók posztolását.

Fotó: STEPHANIE KEITH/AFP

A megmozdulást Spencer Tunick művész és a Cenzúraellenes Nemzeti Koalíció szervezte. Tunick főleg meztelen fotókat készít, ezért már 2014-ben letiltották az oldalát. Már 2007-ben is szervezett hasonló megmozdulást, amikor meztelen embereket állított egy gleccserhez, hogy a globális felmelegedés ellen tiltakozzon. 

A meztelen tüntetők mellbimbókat ábrázoló táblákkal takarták magukat. A résztvevők szerint a tiltás árt a művészetnek és azoknak a felhasználóknak is, akik fel akarják fedezni a nemiséget és az identitásukat. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.