Újabb holttestet találtak az elsüllyedt hajóroncsnál

Búvárok merülésre készülnek egy úszó-pontonon a Dunán, a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó közelében 2019. június 4-énFotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Újabb holttestet találtak a múlt szerdai dunai balesetben elsüllyedt hajóroncsnál - közölte a Terrorelhárítási Központ (TEK) kedden délután az MTI-vel.

A terrorelhárítás közleménye szerint a Hableány turistahajó roncsának mentési munkálatait és az azzal kapcsolatos egyeztetéseket kedd kora reggel óta folytatták, a magyar búvárok pedig a reggeli merülés során a hajóroncs ablakában egy holttestet találtak meg. 

„A test felszínre hozatala az erős sodrásr és a nulla látási távolság miatt nehezen kivitelezhető feladat elé állította a búvárokat és a tervezésben résztvevő szakembereket” - írták, de aztán a délutáni merülés során „megfeszített, hatórás csapatmunka eredményeképpen, sikerült a holttestet felszínre hozni.”  

A közlemény szerint a szakemberek továbbra is kiemelt kockázati körülmények között dolgoznak, és tesznek meg minden azért, hogy a munkálatok sikerrel végződjenek. A mentőalakulatok elsődleges feladata továbbra is a hajóroncs kiemelése, „melynek kivitelezésén több tucat nagy tapasztalattal rendelkező magyar és külföldi szakember dolgozik.”  

A Hableány múlt szerda este 9 óra magasságában ütközött a nála jóval nagyobb Viking szállodahajóval és gyakorlatilag egyből elsüllyedt. Hét embert mentettek ki a környező hajón utazók, hét holttestet aznap este megtaláltak, további 21 ember eltűnt, közülük három embert találtak meg azóta. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.