Újabb holttestet találtak az elsüllyedt hajóroncsnál

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Búvárok merülésre készülnek egy úszó-pontonon a Dunán, a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó közelében 2019. június 4-énFotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Újabb holttestet találtak a múlt szerdai dunai balesetben elsüllyedt hajóroncsnál - közölte a Terrorelhárítási Központ (TEK) kedden délután az MTI-vel.

A terrorelhárítás közleménye szerint a Hableány turistahajó roncsának mentési munkálatait és az azzal kapcsolatos egyeztetéseket kedd kora reggel óta folytatták, a magyar búvárok pedig a reggeli merülés során a hajóroncs ablakában egy holttestet találtak meg. 

„A test felszínre hozatala az erős sodrásr és a nulla látási távolság miatt nehezen kivitelezhető feladat elé állította a búvárokat és a tervezésben résztvevő szakembereket” - írták, de aztán a délutáni merülés során „megfeszített, hatórás csapatmunka eredményeképpen, sikerült a holttestet felszínre hozni.”  

A közlemény szerint a szakemberek továbbra is kiemelt kockázati körülmények között dolgoznak, és tesznek meg minden azért, hogy a munkálatok sikerrel végződjenek. A mentőalakulatok elsődleges feladata továbbra is a hajóroncs kiemelése, „melynek kivitelezésén több tucat nagy tapasztalattal rendelkező magyar és külföldi szakember dolgozik.”  

A Hableány múlt szerda este 9 óra magasságában ütközött a nála jóval nagyobb Viking szállodahajóval és gyakorlatilag egyből elsüllyedt. Hét embert mentettek ki a környező hajón utazók, hét holttestet aznap este megtaláltak, további 21 ember eltűnt, közülük három embert találtak meg azóta. 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 5,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.