A CEU szolidaritást vállal az MTA-val

politika
2019 június 05., 06:49
comments 75

Közleményben állt ki a Magyar Tudományos Akadémia, és általában véve a tudomány szabadsága mellett a kormány tudományellenes hadjáratának már részben áldozatul esett CEU.

"Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által benyújtott, a Magyar Tudományos Akadémia működését alapjaiban érintő törvényjavaslat kapcsán a CEU felhívja a figyelmet arra, hogy az ország csak akkor lehet versenyképes, ha a tudomány szabad. Kifejezzük támogatásunkat az Akadémia minden dolgozója iránt, és felkérjük a döntéshozókat, hogy vegyék figyelembe az MTA közgyűlésének akaratát" - írták közleményükben.

A kormány több hónapig tett úgy, mintha - ha nem is érdemben - tárgyalna az akadémiával az akadémiai kutatóhálózat sorsáról, mígnem végül egyszerűen beterjesztett egy törvényjavaslatot a kutatóhálózat államosításáról és a hálózat fenntartását szolgáló források megvonásáról az Akadémiától.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.