Fellebbezni próbál a gyerekmolesztálásért elítélt ausztrál bíboros

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Megindult a fellebbezési eljárás a pedofil bűncselekmény miatt elítélt George Pell ausztrál bíboros ügyében, aki ennek keretében szerdán megjelent a délkelet-ausztráliai Victoria állam legfelsőbb bíróságán tartott meghallgatáson. A bíboros védője, Bret Walker azzal érvelt, hogy az ítélet „nem alapul minden kétséget kizáró bizonyítékokon”. 

A bíboros bilincsbenFotó: ASANKA BRENDON RATNAYAKE/AFP

A meghallgatás két napig tart. Ezen három bíró vitatja meg, hogy helye van-e a fellebbezésnek. Az erről szóló döntés akár már csütörtökön megszülethet. 

Pell az eddigi legmagasabb beosztású egyházfi, akit kiskorúak elleni szexuális bűncselekmények miatt elítéltek. A bíborost még decemberben találta bűnösnek a bíróság húsz évvel ezelőtti tetteiért. Az ítélet szerint Pell öt ízben követett el szexuális visszaélést a melbourne-i Szent Patrik székesegyház templomi kórusának két tagjával szemben a kilencvenes években, néhány hónappal azt követően, hogy a város érsekének nevezték ki. A vád szerint egy alkalommal orális szexre kényszerítette az egyik 13 éves fiút a székesegyház sekrestyéjében. 

Pell támogatóiFotó: ASANKA BRENDON RATNAYAKE/AFP

Pell bíboros 1971-től szolgált papként a százezer lakosú ausztráliai Ballarat városban, később Melbourne, majd Sydney érseke volt. Ferenc pápa 2014 februárjában kinevezte a Vatikán teljes pénzügyi működéséért felelős gazdasági titkárság prefektusának, amely a Szentszék harmadik legmagasabb beosztású posztja. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.