Úgy vártad már, mint a talpra ragadt fost: újítják a 4-6-os villamost

Június közepétől ismét felújítás lesz a 4-6-os villamosvonalon, a Széna tér és a Margit utca, valamint a Práter utca és a Goldmann György tér (a Petőfi híd budai hídfője) között. 

A BKK és a BKV szerdai közleményében azt írta: összesen csaknem két kilométeren újítják fel a vonalat, ezeken a részeken többségében 2010 előtt - van, ahol majdnem húsz éve - végeztek legutóbb nagyfelújítást. Nyáron korszerűbb, könnyebben karbantartható vágányokra cserélik az elhasználódott sínpályát, így a jövőben szükséges beavatkozások gyorsabban elvégezhetők lesznek - tették hozzá. 

A felújítás miatt várhatóan június közepétől nem közlekednek majd a nagykörúti villamosok a Corvin-negyed és a dél-budai végállomások között. A Margit híd budai hídfője és a Széll Kálmán tér között pedig július első felétől a tanítási szünet végéig tart a munka. Az érintett szakaszokon a villamosok helyett alacsonypadlós, légkondicionált buszok közlekednek majd, a járatok haladását buszsávok és más forgalomtechnikai intézkedések segítik. (MTI)