Gyurcsány Ferenc néhány napja még azt mondta, hogy Karácsony Gergely a jelöltjük, a DK most mégis Kálmán Olga mögé állt, de Gyurcsány szerint betartják, amit ígértek

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Május 27-én az európai parlamenti választás és a DK vártnál lényegesen jobb szereplésének másnapján Gyurcsány Ferenc a következőket mondta:

„Nincs ok arra, hogy bármelyikük is elbizonytalanodjon Karácsony Gergely támogatásában.”

A kérdés azért volt aktuális, mert Karácsony Gergely alapvetően az MSZP-P főpolgármester-jelöltje, de a szocialisták nagyon rosszul szerepelte az EP választáson, így felmerülhetett, hogy a megerősödött DK saját jelölttel áll elő.

Nem sokkal ezután a Momentum, akik szintén jobban szerepeltek, mint az MSZP bejelentette, hogy Kerpel Fronius Gábort indítja az ellenzéki előválasztáson, a DK-s Dobev Klára, Gyurcsány felesége pedig ma Kálmán Olgával együtt közölte, hogy ő a párt főpolgármester-jelöltje az előválasztáson. Itt ugye van némi ellentmondás Gyurcsány 27-i mondata és a DK mai bejelentése között. Erről írt ma Facebook posztot a volt miniszterelnök, aki lényegében azt állítja

hogy a Momentum tehet az egészről, akik saját jelölttel álltak elő, és így "kinyílt a verseny"

Arról, hogy a Momentum az EP választás másnapján vele szemben nem mondta, hogy Karácsonyt támogatják, nem ír bejegyzésében Gyurcsány Ferenc.

Ezektől függetlenül Gyurcsány szerint a kerületi megállapodásokat nem piszkálják, és bárki győz az ellenzéki előválasztáson, azt fogják támogatni.

Ennyit vállaltunk. És ezt betartjuk.

- írja Gyurcsány Ferenc.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.