Gyurcsány Ferenc néhány napja még azt mondta, hogy Karácsony Gergely a jelöltjük, a DK most mégis Kálmán Olga mögé állt, de Gyurcsány szerint betartják, amit ígértek

POLITIKA
2019 június 06., 13:45
comments 1090

Május 27-én az európai parlamenti választás és a DK vártnál lényegesen jobb szereplésének másnapján Gyurcsány Ferenc a következőket mondta:

„Nincs ok arra, hogy bármelyikük is elbizonytalanodjon Karácsony Gergely támogatásában.”

A kérdés azért volt aktuális, mert Karácsony Gergely alapvetően az MSZP-P főpolgármester-jelöltje, de a szocialisták nagyon rosszul szerepelte az EP választáson, így felmerülhetett, hogy a megerősödött DK saját jelölttel áll elő.

Nem sokkal ezután a Momentum, akik szintén jobban szerepeltek, mint az MSZP bejelentette, hogy Kerpel Fronius Gábort indítja az ellenzéki előválasztáson, a DK-s Dobev Klára, Gyurcsány felesége pedig ma Kálmán Olgával együtt közölte, hogy ő a párt főpolgármester-jelöltje az előválasztáson. Itt ugye van némi ellentmondás Gyurcsány 27-i mondata és a DK mai bejelentése között. Erről írt ma Facebook posztot a volt miniszterelnök, aki lényegében azt állítja

hogy a Momentum tehet az egészről, akik saját jelölttel álltak elő, és így "kinyílt a verseny"

Arról, hogy a Momentum az EP választás másnapján vele szemben nem mondta, hogy Karácsonyt támogatják, nem ír bejegyzésében Gyurcsány Ferenc.

Ezektől függetlenül Gyurcsány szerint a kerületi megállapodásokat nem piszkálják, és bárki győz az ellenzéki előválasztáson, azt fogják támogatni.

Ennyit vállaltunk. És ezt betartjuk.

- írja Gyurcsány Ferenc.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.