Gyurcsány Ferenc néhány napja még azt mondta, hogy Karácsony Gergely a jelöltjük, a DK most mégis Kálmán Olga mögé állt, de Gyurcsány szerint betartják, amit ígértek

Május 27-én az európai parlamenti választás és a DK vártnál lényegesen jobb szereplésének másnapján Gyurcsány Ferenc a következőket mondta:

„Nincs ok arra, hogy bármelyikük is elbizonytalanodjon Karácsony Gergely támogatásában.”

A kérdés azért volt aktuális, mert Karácsony Gergely alapvetően az MSZP-P főpolgármester-jelöltje, de a szocialisták nagyon rosszul szerepelte az EP választáson, így felmerülhetett, hogy a megerősödött DK saját jelölttel áll elő.

Nem sokkal ezután a Momentum, akik szintén jobban szerepeltek, mint az MSZP bejelentette, hogy Kerpel Fronius Gábort indítja az ellenzéki előválasztáson, a DK-s Dobev Klára, Gyurcsány felesége pedig ma Kálmán Olgával együtt közölte, hogy ő a párt főpolgármester-jelöltje az előválasztáson. Itt ugye van némi ellentmondás Gyurcsány 27-i mondata és a DK mai bejelentése között. Erről írt ma Facebook posztot a volt miniszterelnök, aki lényegében azt állítja

hogy a Momentum tehet az egészről, akik saját jelölttel álltak elő, és így "kinyílt a verseny"

Arról, hogy a Momentum az EP választás másnapján vele szemben nem mondta, hogy Karácsonyt támogatják, nem ír bejegyzésében Gyurcsány Ferenc.

Ezektől függetlenül Gyurcsány szerint a kerületi megállapodásokat nem piszkálják, és bárki győz az ellenzéki előválasztáson, azt fogják támogatni.

Ennyit vállaltunk. És ezt betartjuk.

- írja Gyurcsány Ferenc.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.