Jó reggelt kívánok, Budára mindjárt rászakad az ég!

időjárás
2019 június 06., 04:12
comments 89
Magyarország várható időjárása 2019. június 6-án délután.
photo_camera Magyarország várható időjárása 2019. június 6-án délután. Grafika: Országos Meteorológiai Szolgálat

Mintha két világ határát léptem volna át a Margit hídon átvillamosozva. Pesten békés koranyári hajnal van, még a nap is kisütött. A budai várat még aranyfényben is úsztatta a felkelő nap, de mögötte mintha valaki egy sötétszürke vásznat feszített volna ki, a komor esőfelhők teljesen körbeburkolták a hegyeket.

Napközben ugyanezzel a kettősséggel kell számolnunk: a hőmérséklet már-már nyárias lesz, de bármelyik pillanatban, bárhol lesújthat egy vihar. Délelőtt jellemzően 19-21, délután már 24-25, az ország déli és nyugati részein akár 28-29 fok is lehet. Délután a nyugati országrészben már felszakadozik a felhőzet, és inkább lesz napsütés, mint eső. Az ország többi része ma ázni fog, a gyors felmelegedés tökéletes körülményeket teremt a heves záporoknak, zivataroknak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.