A katasztrófavédelem leállíttatta Bige László szolnoki kénsavgyárát

bűnügy
2019 június 07., 11:25
comments 151

Megerősítette a 24.hu értesülését a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: felfüggesztették a szolnoki kénsavgyár működési engedélyét a hét elején. Az üzem az ötödik leggazdagabb magyar, Bige László tulajdonában van. A milliárdos szolnoki telepét még tavaly novemberben rohanta le háromszáz egyenruhással a rendőrség, akkor azt hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és más bűncselekmény gyanújával indokolták. Az ügy idén május végén folytatódott Bige kihallgatásával, akit a nyomozók két napra bent is tartottak. A 24.hu-nak a Katasztrófavédelem az üzem működésének ideiglenes leállítását azzal indokolta, hogy

"a hatósági szakemberek ismételten hiányosságokat tártak fel az említett üzemben, emiatt ott a biztonságos működés feltételei nem adottak."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.