Hivatalos: annyit és úgy költhet kormányzati reklámra Rogán ahogy csak akar

A Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg az az Orbán Viktor miniszterelnök által szignált rendelet, ami

egyszerűen felmenti a közbeszerzések központi ellenőrzéséről és engedélyezéséről szóló rendelet alkalmazása alól a Rogán Antal vezette minisztérium alá tartózó Nemzeti Kommunikációs Hivatalt.

A szöveg szerint nem csak a  "kiemelt fontosságú kormányzati kommunikációs vagy rendezvényszervezési feladatokra vonatkozó közbeszerzések", hanem a hivatal "működésével összefüggésben álló beszerzési eljárások" is felmentést kaptak. Lényegileg megszűnhet az eddigi átláthatósága a kormányzati reklámköltéseknek. 

Megdöntötte a kormány a saját maga által felállított világrekordot.

Az, hogy egy ország reklámpiacának legnagyobb költője a kormányzat, eddig is egyedülálló volt. Cs

A magyar kormány csak az év első három hónapja alatt 15 milliárd forintot költött kommunikációra. Egy tulajdonoshoz köthető cégeknél.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.