Jövőre kétszer annyi lehet a sportklubok tao-támogatása, mint amennyit gyógyászati segédeszköz támogatásra költ a kormány

Rekord: minden eddiginél több pénzt folyatna a sportklubokhoz tao-támogatás formájában a kormány jövőre. Az Mfor.hu rámutat: 

a 2020-as költségvetés 121,8 és 131,8 milliárd forint közötti összeggel kalkulál.

A tao-támogatás emlékeztetőül: közpénz. Olyan adóforintok, amikről a kormány lemond, és egyenesen a sportklubokhoz irányítja. Hogy mennyi is az annyi, az Mfor.hu két példát hoz a jövő évi költségvetésből:

  • 90,6 milliárd forintos tétel az összes szociálpolitikai menetdíj támogatás, azaz a kedvezményes jegyárak ellentételezése,
  • 73,8 milliárd forintot, a tao-támogatások kicsivel több mint felét fordítja jövőre gyógyászati segédeszköz támogatásra a kormány.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.