Jövőre kétszer annyi lehet a sportklubok tao-támogatása, mint amennyit gyógyászati segédeszköz támogatásra költ a kormány

sport
2019 június 7., 16:10
comments 131

Rekord: minden eddiginél több pénzt folyatna a sportklubokhoz tao-támogatás formájában a kormány jövőre. Az Mfor.hu rámutat:

a 2020-as költségvetés 121,8 és 131,8 milliárd forint közötti összeggel kalkulál.

A tao-támogatás emlékeztetőül: közpénz. Olyan adóforintok, amikről a kormány lemond, és egyenesen a sportklubokhoz irányítja. Hogy mennyi is az annyi, az Mfor.hu két példát hoz a jövő évi költségvetésből:

  • 90,6 milliárd forintos tétel az összes szociálpolitikai menetdíj támogatás, azaz a kedvezményes jegyárak ellentételezése,
  • 73,8 milliárd forintot, a tao-támogatások kicsivel több mint felét fordítja jövőre gyógyászati segédeszköz támogatásra a kormány.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt