Már ment is az előleg a kormány szlovéniai üdülőközpontjára

2019 június 7., péntek 3:32
160

Az Átlátszó még tavaly nyáron írta meg szlovén sajtóértesülések alapján, hogy a magyar állam egy Comitatus nevű befektetési alapon vagy alapítványon keresztül venne meg egy turisztikai komplexumot Szlovéniában. Úgy látszik, hogy az üzlet szép lassan halad, mert a hvg.hu szerint a beszerzést bonyolító állami cég már elutalt egy komolyabb előleget, a közel 3 milliárd forintos vételár pedig ott parkol a számláján.

A lap a Comitatus-Energia nevű állami zrt. 2018-as beszámolója alapján arról ír, hogy a vállalat 144,4 millió forintot utalt át közjegyzői letétbe. Amikor erre rákérdeztek, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) elismerte, hogy a Comitatus-Energia illetékes a szlovéniai Terme Lendava üdülőközpont folyamatban lévő megvásárlásában.

A Terme Lendava magában foglalja a 120 szobás, ötmedencés, háromcsillagos Hotel Lipát, valamint kempinget, apartmanfalut és egy fejlesztési telket is. A lapnak a Terme Lendava tulajdonosa, a Sava Turizem is megerősítette, hogy az adásvételi eljárás folyamatban van.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt