Moszkvában őrizetbe vették a Meduza oknyomozó újságíróját

külföld
2019 június 07., 11:38
comments 29

Az orosz rendőrség csütörtökön Moszkvában őrizetbe vette Ivan Golunovot, a Meduza oknyomozó újságíróját. A hivatalos tájékoztatás szerint Golunovot átkutatták a rendőrök, és beazonosítatlan anyagot találtak nála, amiről később kiderült, hogy mefedron. Ugyanakkor Golunov tagadta, hogy a szintetikus drogot tartalmazó csomag az övé lett volna.

Az újságíró csak 24 órával később beszélhetett az ügyvédjével, akinek azt mondta, hogy a kihallgatás során megverték. Telefonálni sem engedték, ráadásul a kezéről vagy a táskájáról sem vettek mintákat, amiből kiderülhetne, hogy valaha is kapcsolatba került-e az anyaggal.

A Meduza már egy ideje Lettországból működik, mivel a szerzői Oroszországban nem látták biztosítottnak a működésükhöz szükséges feltételeket. (Meduza)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.