Moszkvában őrizetbe vették a Meduza oknyomozó újságíróját

külföld
2019 június 07., 11:38
comments 29

Az orosz rendőrség csütörtökön Moszkvában őrizetbe vette Ivan Golunovot, a Meduza oknyomozó újságíróját. A hivatalos tájékoztatás szerint Golunovot átkutatták a rendőrök, és beazonosítatlan anyagot találtak nála, amiről később kiderült, hogy mefedron. Ugyanakkor Golunov tagadta, hogy a szintetikus drogot tartalmazó csomag az övé lett volna.

Az újságíró csak 24 órával később beszélhetett az ügyvédjével, akinek azt mondta, hogy a kihallgatás során megverték. Telefonálni sem engedték, ráadásul a kezéről vagy a táskájáról sem vettek mintákat, amiből kiderülhetne, hogy valaha is kapcsolatba került-e az anyaggal.

A Meduza már egy ideje Lettországból működik, mivel a szerzői Oroszországban nem látták biztosítottnak a működésükhöz szükséges feltételeket. (Meduza)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt