Elindította az önkormányzati kampányát Márki-Zay Péter mozgalma

Rákos mezején, vagyis az egykori rendi országgyűlések helyszínén, szombaton tartották első országos gyűlésüket a Kossuth Körök. A köröket Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester kezdeményezésére alapították, kapcsolódva a Mindenki Magyarországa Mozgalom nevű szervezetéhez. 

Kossuth Kör az utóbbi hónapokban számos településen és budapesti kerületben alakult, de a szervezet nem párt, viszont politizál. A fő feladatuk, hogy az önkormányzati választásra segítsék megszervezni az "egy település - egy jelölt" elvet az ellenzéki oldalon. 

A szombati gyűlésen is olyan polgármester-jelöltek léptek színpadra, akik elvben már az összes ellenzéki párt támogatását élvezik, a Jobbiktól a DK-ig. Az Index riportja szerint ez volt a gyűlés legfontosabb politikai üzenete, hogy másképpen nem megy, mert a mostani választási törvény kétpárti logikára épül, és a Fidesz addig fog nyerni, ameddig a kihívói egymást gyengítik. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.