Kiírta az amerikai külügy a független sajtónak szánt pályázatát

Már nem kifejezetten a magyar vidéki sajtóra, hanem az egész közép-európai régióra írta ki az amerikai külügyminisztérium azt a sajtópályázatot, amelyen finanszírozásra lehet pályázni független - azaz nem állami hátter - sajtóorgánumoknak, írja a Népszava.

„ A programra Magyarországról, Bulgáriából, Horvátországból, Szlovákiából, Szlovéniából, Lengyelországból, valamint Romániából lehet pályázni, a cél pedig a független médiumok támogatása.”

A pályázatnak másodszorra fut neki a külügy, tavaly ugyanis kénytelenek voltak visszavonni a magyar kormány tiltakozása miatt. 

A pályázatnak akkor kifejezetten a független vidéki magyar sajtó megerősítése volt a cél, ebben a szektorban ugyanis Mészáros Lőrinc és Andy Vajna korábbi érdekeltségei mindent letaroltak és felvásároltak. (Népszava)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.