Nadal 12. alkalommal nyerte meg a Roland Garros-t

sport
2019 június 09., 18:38

Rafael Nadal saját rekordját tovább javítva 12-edszer nyerte meg a francia nyílt teniszbajnokság férfi egyes versenyét. A döntőben 6:3, 5:7, 6:1, 6:1-re győzte le az osztrák Dominic Thiemet.

Rafael Nadal a 2019-es Roland Garroson
photo_camera Fotó: Thomas Samson/AFP

A 3 órás fináléban sokszor 15-20 ütéses labdamenetek voltak. 2:2 után a 25 éves Thiem elvette a címvédő adogatását, de a mallorcai sztár rögtön visszabrékelt, majd a szettet is hozta. A folytatásban 5:6-nál Nadal váratlan rontásai révén az osztrák kiegyenlített, de utána 24 perc alatt elbukta a következő játszmát. A negyedik felvonásban a címvédő rögtön brékelt, és egyre magabiztosabban ütve már nem engedte ki a kezéből az előnyét.

A 33 éves Nadal karrierje 82. trófeája mellé 2,3 millió eurót (736 millió forint) kapott, és már 18-szoros Grand Slam-bajnoknak mondhatja magát, csak kettővel elmaradva a rekorder Roger Federertől. (MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.