A vécéajtó helyett a vészkijáratot nyitotta ki egy utas egy repülőgépen Manchesterben

A pakisztáni légitársaság (PIA) PK702 számú járata Manchesterből tartott volna Iszlámábádba szombaton, azonban váratlan dolog történt a felszállás előtt:

az egyik utas vécére akart volna menni, de véletlenül nem a vécéajtót nyitotta ki, hanem a vészkijáratot, aminek következtében felfújódott az ilyen esetekben felfújódó menekülőcsúszda.

A repülő emiatt csak órákkal később tudott elindulni, így végül hétórás késéssel szállt le a pakisztáni fővárosban. Állítólag az ottaniak elsősorban a személyzetet teszik felelőssé az esetért, hiszen az ő figyelmetlenségük miatt nyithatta ki az utas a vészkijáratot.

A többi utas kálváriája azonban nem merült ki a késésben, közel 400-an ugyan megérkeztek Pakisztánba, az eset miatt azonban az indulás előtt 38 ember le kellett szállítani a gépről.

Az eggyel kevesebb vészkijárat miatt ugyanis csökkent a gép kiürítési kapacitása, így 38 önkéntesnek el kellett hagynia a gépet.

A ráadás az egészben, hogy a 38 leszálló közül többen is arra panaszkodtak, hogy ezután még a csomagjaikat is elkutyulták, és hiába érkeztek meg ők jóval később egy másik járattal Pakisztánba, többük csomagja Manchesterben maradt. A légitársaság közölte, sajnálja a történteket. (Guardian)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.