A vécéajtó helyett a vészkijáratot nyitotta ki egy utas egy repülőgépen Manchesterben

külföld
2019 június 10., 15:53
comments 247

A pakisztáni légitársaság (PIA) PK702 számú járata Manchesterből tartott volna Iszlámábádba szombaton, azonban váratlan dolog történt a felszállás előtt:

az egyik utas vécére akart volna menni, de véletlenül nem a vécéajtót nyitotta ki, hanem a vészkijáratot, aminek következtében felfújódott az ilyen esetekben felfújódó menekülőcsúszda.

link Forrás

A repülő emiatt csak órákkal később tudott elindulni, így végül hétórás késéssel szállt le a pakisztáni fővárosban. Állítólag az ottaniak elsősorban a személyzetet teszik felelőssé az esetért, hiszen az ő figyelmetlenségük miatt nyithatta ki az utas a vészkijáratot.

A többi utas kálváriája azonban nem merült ki a késésben, közel 400-an ugyan megérkeztek Pakisztánba, az eset miatt azonban az indulás előtt 38 ember le kellett szállítani a gépről.

Az eggyel kevesebb vészkijárat miatt ugyanis csökkent a gép kiürítési kapacitása, így 38 önkéntesnek el kellett hagynia a gépet.

A ráadás az egészben, hogy a 38 leszálló közül többen is arra panaszkodtak, hogy ezután még a csomagjaikat is elkutyulták, és hiába érkeztek meg ők jóval később egy másik járattal Pakisztánba, többük csomagja Manchesterben maradt. A légitársaság közölte, sajnálja a történteket. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.