A vécéajtó helyett a vészkijáratot nyitotta ki egy utas egy repülőgépen Manchesterben

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A pakisztáni légitársaság (PIA) PK702 számú járata Manchesterből tartott volna Iszlámábádba szombaton, azonban váratlan dolog történt a felszállás előtt:

az egyik utas vécére akart volna menni, de véletlenül nem a vécéajtót nyitotta ki, hanem a vészkijáratot, aminek következtében felfújódott az ilyen esetekben felfújódó menekülőcsúszda.

A repülő emiatt csak órákkal később tudott elindulni, így végül hétórás késéssel szállt le a pakisztáni fővárosban. Állítólag az ottaniak elsősorban a személyzetet teszik felelőssé az esetért, hiszen az ő figyelmetlenségük miatt nyithatta ki az utas a vészkijáratot.

A többi utas kálváriája azonban nem merült ki a késésben, közel 400-an ugyan megérkeztek Pakisztánba, az eset miatt azonban az indulás előtt 38 ember le kellett szállítani a gépről.

Az eggyel kevesebb vészkijárat miatt ugyanis csökkent a gép kiürítési kapacitása, így 38 önkéntesnek el kellett hagynia a gépet.

A ráadás az egészben, hogy a 38 leszálló közül többen is arra panaszkodtak, hogy ezután még a csomagjaikat is elkutyulták, és hiába érkeztek meg ők jóval később egy másik járattal Pakisztánba, többük csomagja Manchesterben maradt. A légitársaság közölte, sajnálja a történteket. (Guardian)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.