Kedd hajnalban kezdődik a Hableány kiemelése

baleset
2019 június 10., 18:49

Kedden hajnali 5 órakor kezdik a Hableány roncsának kiemelését a Dunából – jelentette be vasárnap este az M1-en a Terrorelhárítási Központ (TEK) társadalmi kapcsolatokért felelős osztályának vezetője, Jasenszky Nándor.

A művelet akár 5-6 órán keresztül is eltarthat, mivel tehermentesíteni kell a roncsot és folyamatosan szivattyúzni kell a vizet.

photo_camera Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Jasenszky délután már részletesen elmagyarázta, hogy egyáltalán nem lesz egyszerű kiemelni a hajóroncsot. Négy emelőheveder van a hajó alatt , a nap folyamán pedig az úszódaru is pozícióba állt.

A Hableány sétahajó május 29-én este süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét utast sikerült kimenteni, nyolc embert még keresnek: hét dél-koreai utast és a sétahajó magyar kapitányát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.