Lemeszelte a traffipax, miközben száguldva menekült Békés megyéből egy kórházból lopott autóval

bűnügy
2019 június 10., 15:31
comments 149

Vasárnap reggel 9 óra 15 perc körül egy szülő a kisfiával rohant be a gyulai kórházba, és sietségében a gyújtáskapcsolóban hagyta az indítókulcsot, amikor leparkolt a kórház udvarában. Mindezt látta a 33 éves battonyai F. Roland, aki ezután másfél-kétórás órás ámokfutásba kezdett.

  • Beszállt az őrizetlenül hagyott kocsiba és elindult vele.
  • Elmondása szerint nem volt konkrét úticélja, csak el akarta hagyni Békés megyét.
  • Az autó tulajdonosa egy óra múlva vette észre, hogy a parkolóból eltűnt a kocsija és hívta a rendőrséget. A békési rendőrök azonnal kiadták az autó körözését.
  • A rendszer rögtön találatot jelzett. F. Roland ugyanis a 44-es számú főúton jelentősen túllépte a megengedett sebességhatárt és lefényképezte a traffipax.
  • A központban dolgozó rendőrök értesítették a szomszédos megyékben lévő kollégáikat és megadták a kocsi rendszámát.
  • Nem sokkal később, 11 óra 40 perckor a Bács-Kiskun megyei rendőrök jelezték, hogy a keresett kocsit megtalálták egy kecskeméti benzinkúton, az autót vezető férfit pedig intézkedés alá vonták és elfogták.

Mivel Kecskemét Gyulától kb. kétórás távolságra van a 44-es főúton, ezért Roland valószínűleg tényleg nem nagyon tett mást, mint hogy tövig nyomta a gázpedált, aztán megállt tankolni, és rögtön le is bukott.

Az autó tulajdonosa visszakapta a kocsiját, F. Roland ellen pedig a Gyulai Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. (Police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.