Hackerek ellopták a Radiohead 18 órányi régi demofelvételét, és csomó pénzt követeltek azért, hogy ne hozzák nyilvánosságra

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A Radiohead Facebook-oldalán jelentette be, hogy múlt héten feltörték az énekes/dalszerző Thom Yorke digitális tárhelyét, és ellopták azt az archívumot, amely a csodálatos, 1997-es OK Computer készítése közben készült felvételeket tartalmazta.

A hackerek 150 ezer dollárt kértek azért, hogy ne hozzák nyilvánosságra a felvételeket, ezért a zenekar inkább úgy döntött, hogy maga teszi közzé a leginkább zenetörténeti jelentőséggel bíró demókat, ötleteléseket és próbálkozásokat, melyeket akkor még minidiscre (!) rögzítettek.

Thom YorkeFotó: FILIPPO MONTEFORTE/AFP

Összesen 18 órányi hangfelvétel érhető most el a Bandcampen a következő 18 napban, és ugyan hallgatható ingyen is, azért aki akarhat, az fizethet érte minimum 18 fontot, a befolyó összeggel pedig a zenekar a radikális brit környezetvédő mozgalmat, az Extinction Rebelliont támogatja majd. (Róluk itt írtunk hosszabban.)