Hackerek ellopták a Radiohead 18 órányi régi demofelvételét, és csomó pénzt követeltek azért, hogy ne hozzák nyilvánosságra

A Radiohead Facebook-oldalán jelentette be, hogy múlt héten feltörték az énekes/dalszerző Thom Yorke digitális tárhelyét, és ellopták azt az archívumot, amely a csodálatos, 1997-es OK Computer készítése közben készült felvételeket tartalmazta.

A hackerek 150 ezer dollárt kértek azért, hogy ne hozzák nyilvánosságra a felvételeket, ezért a zenekar inkább úgy döntött, hogy maga teszi közzé a leginkább zenetörténeti jelentőséggel bíró demókat, ötleteléseket és próbálkozásokat, melyeket akkor még minidiscre (!) rögzítettek.

Thom YorkeFotó: FILIPPO MONTEFORTE/AFP

Összesen 18 órányi hangfelvétel érhető most el a Bandcampen a következő 18 napban, és ugyan hallgatható ingyen is, azért aki akarhat, az fizethet érte minimum 18 fontot, a befolyó összeggel pedig a zenekar a radikális brit környezetvédő mozgalmat, az Extinction Rebelliont támogatja majd. (Róluk itt írtunk hosszabban.)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.