Hackerek ellopták a Radiohead 18 órányi régi demofelvételét, és csomó pénzt követeltek azért, hogy ne hozzák nyilvánosságra

2019 június 11., kedd 11:49
68

A Radiohead Facebook-oldalán jelentette be, hogy múlt héten feltörték az énekes/dalszerző Thom Yorke digitális tárhelyét, és ellopták azt az archívumot, amely a csodálatos, 1997-es OK Computer készítése közben készült felvételeket tartalmazta.

A hackerek 150 ezer dollárt kértek azért, hogy ne hozzák nyilvánosságra a felvételeket, ezért a zenekar inkább úgy döntött, hogy maga teszi közzé a leginkább zenetörténeti jelentőséggel bíró demókat, ötleteléseket és próbálkozásokat, melyeket akkor még minidiscre (!) rögzítettek.

Thom Yorke Fotó: FILIPPO MONTEFORTE/AFP

Összesen 18 órányi hangfelvétel érhető most el a Bandcampen a következő 18 napban, és ugyan hallgatható ingyen is, azért aki akarhat, az fizethet érte minimum 18 fontot, a befolyó összeggel pedig a zenekar a radikális brit környezetvédő mozgalmat, az Extinction Rebelliont támogatja majd. (Róluk itt írtunk hosszabban.)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt