Hackerek ellopták a Radiohead 18 órányi régi demofelvételét, és csomó pénzt követeltek azért, hogy ne hozzák nyilvánosságra

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Radiohead Facebook-oldalán jelentette be, hogy múlt héten feltörték az énekes/dalszerző Thom Yorke digitális tárhelyét, és ellopták azt az archívumot, amely a csodálatos, 1997-es OK Computer készítése közben készült felvételeket tartalmazta.

A hackerek 150 ezer dollárt kértek azért, hogy ne hozzák nyilvánosságra a felvételeket, ezért a zenekar inkább úgy döntött, hogy maga teszi közzé a leginkább zenetörténeti jelentőséggel bíró demókat, ötleteléseket és próbálkozásokat, melyeket akkor még minidiscre (!) rögzítettek.

Thom YorkeFotó: FILIPPO MONTEFORTE/AFP

Összesen 18 órányi hangfelvétel érhető most el a Bandcampen a következő 18 napban, és ugyan hallgatható ingyen is, azért aki akarhat, az fizethet érte minimum 18 fontot, a befolyó összeggel pedig a zenekar a radikális brit környezetvédő mozgalmat, az Extinction Rebelliont támogatja majd. (Róluk itt írtunk hosszabban.)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.