Kitüntették a költségvetési csalással gyanúsított Simonka Györgyöt

2019 június 11., kedd 7:52
209

A múlt pénteken a „Dél-Békési Térségért végzett kiemelkedő eredményességű, maradandó értékű, megbecsülést kiváltó, a térség fejlődését, elismertségét szolgáló tevékenységéért” Dél-Békési Térségért kitüntetést vehetett át Mezőkovácsházán Simonka György, a térség országgyűlési képviselője.

Simonka György kitüntetése Fotó: Simonka György/Facebook

Igazán szép gesztus ez a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulás Társulási Tanácsától, hiszen a most kitüntetett fideszes képviselőt pont azért gyanúsítja az ügyészség bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással, mert jogellenesen szerezhetett meg uniós fejlesztési pénzeket. Az ügyészség gyanúja szerint a túlárazott beruházásokat végző vállalkozóknak a kifizetett ár 45 százalékát kellett visszaadni Simonkának készpénzben.

Az általa okozott vagyoni kár meghaladja az 1 milliárd 400 millió forintot.Tavaly ősszel Simonka otthonában és az orosházi Fidesz-irodában is házkutatást tartottak a nyomozók

Fotó: Simonka György/Facebook

A kitüntetésről Simonka a Facebookon azt írta: „Nagy megtiszteltetés, hogy ezt a díjat átvehettem főleg úgy, hogy a Dél-Békési polgármesterek tanácsa egyhangúlag döntött arról, hogy Én kaphatom meg elsőként.” A képviselő a díjat az Ismerős Arcok Nélküled című számával köszönte meg.  

A Magyar Narancs megjegyezte, hogy Simonka mellett Rajos Istvánt, Mezőhegyes fideszes alpolgármesterét is kitüntették. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt