Chris Froome óriásit bukott edzésen, eltört a lába, így nem indul a Tour de France-on

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Chris Froome óriásit bukott edzés közben, így nem indul a július 6-án kezdődő Tour de France-on. A francia körverseny négyszeres bajnoka a szerdai egyéni időfutam pályáját járta be a Dauphiné franciaországi körversenyen, amikor balesetet szenvedett.

A 34 éves klasszis versenyzőt azonnal kórházba szállították. Froome idén ötödik diadalára készült volna a Touron, amivel utolérhette volna az örökrangsor élén a spanyol Miguel Induraint, a belga Eddy Merckxet, a francia Bernard Hinault-t és Jacques Anquetilt.

Fotó: Anne-Christine Poujoulat/AFP

A csapata, az Ineos menedzsere nem sokkal a baleset után közölte: a brit versenyző biztosan nem tud rajthoz állni a francia körversenyen. „Nagyon súlyos állapotban van” – mondta Dave Brailsford az egyik francia televíziónak. Froome nagy sebességgel, kb. 60 km/órával hajtott lefelé, amikor nekiment egy falnak, és eltörte a combcsontját. Brailsford úgy látta, Froome éppen az orrát törölte meg, amikor a nagy szélben elvesztette az irányítást a kerékpár felett. A brit versenyzőnek a balesetet utáni percekben a beszéddel is komoly gondjai voltak.

Frissítés: Froome combcsont-, könyök- és bordatörést szenvedett.

Froome a négy Tour-győzelme mellett egyszer megnyerte a Giro d'Italiát és a Vuelta a Espanát is. A londoni és a riói olimpián meg a 2017-es világbajnokságon is bronzérmes volt időfutamban. (MTI)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.