Háromszáz cseh városban tüntettek Andrej Babis lemondását követelve

Csehország háromszáz városában tartottak kedd este tüntetéseket Andrej Babis, a korrupciós ügyekbe keveredett miniszterelnök ellen. Prágában, ahol az Egymillió pillanat a demokráciáért nevű civil szervezet egy hete a rendszerváltás óta tartott legnagyobb, 120 ezres demonstráción követelte Babis távozását, most nem tartottak tüntetést.

Az ország háromszáz városa közül Brnóban volt a legnagyobb tüntetés, ott több ezren vonultak utcára, míg a többi városban százak tiltakoztak. Prágában a legközelebb június 23-ra terveznek óriásdemonstrációt.

A tiltakozások az ún. Gólyafészek-ügy miatt robbantak ki, a gyanú szerint uniós támogatások vándoroltak a miniszterelnök környezetéhez. A másik ok, hogy az Európai Bizottság ellenőrzése alapján készült jelentések szerint összeférhetetlen Babis politikai és vállalkozói tevékenysége, mert a kormányfőnek továbbra s jelentős befolyása van a jelentős uniós támogatásokat kapó mezőgazdasági holdingjában, az Agrofertben. (Via MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.