A magántanulóság megszüntetésével nyírná ki a tanulóköröket a kormány

Jövő szeptembertől senki sem lehet magántanuló, ez is szerepel Emberi Erőforrások Minisztériumának törvényjavaslatában.

Az utóbbi másfél évben sok tanulókör nyílt Magyarországon, a módosítás ezeknek lehetetlenítené el a működését 2020 szeptemberétől. A közoktatás minőségének drámai romlása miatt egyre több szülő akarta kivenni a gyerekét a rendszerből, de a magániskolák kapacitásai megteltek, és a növekvő kereslet miatt az árak is emelkedtek. Ebben a helyzetben egyre több szülő döntött úgy, hogy magántanulóvá teszi a gyerekét, majd több ilyen, papíron magántanuló gyereket csoportba hoztak össze. A nagyobb és szervezettebb tanulócsoportok egyre inkább emlékeztettek egy normál iskolára, helyiséget béreltek, tanárokat kerestek, pedagógia programot csináltak. Közben az iskolákra vonatkozó adminisztratív és egyéb szabályokat nem kellett betartaniuk, hiszen hivatalosan csak magántanuló gyerek ültek össze napközben közösen magántanulni, így esetenként olcsóbban tudtak működni, mint a "hagyományos" magániskolák. A kormány ezt az egérutat fogja most lezárni a közoktatásnál jobbra vágyó családok elől.

A módosítások szerint egyébként újra kötelező lesz a gyerekek osztályozása is, tehát lehet ugyan szöveges értékelést adni a diákoknak, de mindenképpen kapniuk kell mellé osztályzatot is.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.