A magántanulóság megszüntetésével nyírná ki a tanulóköröket a kormány

Jövő szeptembertől senki sem lehet magántanuló, ez is szerepel Emberi Erőforrások Minisztériumának törvényjavaslatában.

Az utóbbi másfél évben sok tanulókör nyílt Magyarországon, a módosítás ezeknek lehetetlenítené el a működését 2020 szeptemberétől. A közoktatás minőségének drámai romlása miatt egyre több szülő akarta kivenni a gyerekét a rendszerből, de a magániskolák kapacitásai megteltek, és a növekvő kereslet miatt az árak is emelkedtek. Ebben a helyzetben egyre több szülő döntött úgy, hogy magántanulóvá teszi a gyerekét, majd több ilyen, papíron magántanuló gyereket csoportba hoztak össze. A nagyobb és szervezettebb tanulócsoportok egyre inkább emlékeztettek egy normál iskolára, helyiséget béreltek, tanárokat kerestek, pedagógia programot csináltak. Közben az iskolákra vonatkozó adminisztratív és egyéb szabályokat nem kellett betartaniuk, hiszen hivatalosan csak magántanuló gyerek ültek össze napközben közösen magántanulni, így esetenként olcsóbban tudtak működni, mint a "hagyományos" magániskolák. A kormány ezt az egérutat fogja most lezárni a közoktatásnál jobbra vágyó családok elől.

A módosítások szerint egyébként újra kötelező lesz a gyerekek osztályozása is, tehát lehet ugyan szöveges értékelést adni a diákoknak, de mindenképpen kapniuk kell mellé osztályzatot is.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.