Bigének tavaly ősszel üzenték meg: vagy lelép, vagy börtönbe megy

politika
2019 június 13., 08:19
comments 456

„A cél egyértelműen én vagyok" - mondta a Klubrádiónak Bige László az őt és érdekeltségeit ért támadássorozatról. Szolnoki műtrágyagyárát tavaly rohanták le a hatóság emberei, május végén, miután kihallgatták, a nyomozók 72 órára bent tartották, majd a Katasztrófavédelem felfüggesztette az üzem működési engedélyét. Az ország ötödik leggazdagabb embere nem nevezte meg azt vagy azokat, akik szerinte az „oligarchikus maffiatámadás" mögött állnak. Elmondása szerint tavaly ősszel két barátján keresztül üzenték meg neki, hogy

„szabadon elhagyhatja az országot, de ha nem teszi, akkor börtönbe fog kerülni"

Hozzátette: esze ágában sincs megijedni, mert

„ez egy jogállamban nem működik. Bízok a jogállamiságban Magyarországon”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.