Bigének tavaly ősszel üzenték meg: vagy lelép, vagy börtönbe megy

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

„A cél egyértelműen én vagyok" - mondta a Klubrádiónak Bige László az őt és érdekeltségeit ért támadássorozatról. Szolnoki műtrágyagyárát tavaly rohanták le a hatóság emberei, május végén, miután kihallgatták, a nyomozók 72 órára bent tartották, majd a Katasztrófavédelem felfüggesztette az üzem működési engedélyét. Az ország ötödik leggazdagabb embere nem nevezte meg azt vagy azokat, akik szerinte az „oligarchikus maffiatámadás" mögött állnak. Elmondása szerint tavaly ősszel két barátján keresztül üzenték meg neki, hogy

„szabadon elhagyhatja az országot, de ha nem teszi, akkor börtönbe fog kerülni"

Hozzátette: esze ágában sincs megijedni, mert 

„ez egy jogállamban nem működik. Bízok a jogállamiságban Magyarországon”.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.