Egy huszonéves, kantáros nadrágot viselő lány üthette agyon az állatkerti teknőst

A rendőrök keresik azt a nőt, aki a Fővárosi Állat- és Növénykertben megkínzott egy görög teknőst - közölte BRFK.

A feltételezett elkövetőről képet is közöltek, ő az:

Forrás: Police.hu

A 20-25 év körüli nő csütörtök délután a Fővárosi Állat- és Növénykert kifutójában rádobott egy nagyméretű kockakövet egy görög teknősre. Az ütéstől a teknősnek olyan súlyos sérülései keletkeztek, hogy el kellett altatni.

Az elkövetőről az állatkert biztonsági kamerája felvételt készített. Az állatkert délutáni közleménye szerint feltételezhetően az történhetett, hogy az elkövető a kerítésen áthajolva kivette az állatot a kifutóból, aki azonban alighanem a kezébe piszkíthatott (ez nem ritka a teknősöknél ilyen esetben). Ezután az elkövető keresett egy követ, és – talán bosszúból – agyonütötte vele az állatot.

Fotó: BAGOSI ZOLTAN

A nő 20-25 év körüli, vékony testalkatú, hosszú barna hajú, aki a bűncselekmény elkövetéskor fekete hosszú ujjú pólót, zöld színű kantáros nadrágot és sportcipőt viselt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság állatkínzás vétség elkövetésének gyanúja miatt nyomoz az ismeretlen tettes ellen. Kérik, hogy aki a képeken látható nőt felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen, elérhetőségek itt.