A Hableány nem száll többet vízre

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel
Uszály szállítja a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó roncsát az újpesti kikötõbe, középen a Margit híd 2019. június 13-ánFotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Az üzemeltető azt mondta az RTL Híradónak, hogy a Hableány nagyon rossz állapotban van, de kegyeleti okokból sem akarják újra használni. 

A cégnél azt mesélik, kollégáik szinte oda sem tudtak nézni, amikor kiemelték a roncsot a vízből, mert egy hajósnak nehéz ilyen állapotban látni egy hajót, illetve az a gondolat is sokakban felmerül, hogy akár ők is járhattak volna így.

A Hableány egy részét valószínűleg meg lehet menteni, azt akár annak az emlékműnek is felajánlanák, amelyről Orbán Viktor beszélt ma a rádióban.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.