A közlekedési lámpákból fog áradni az 5G Japánban

TECH
2019 június 14., 12:33
comments 100

Közlekedési lámpákra telepítik Japánban az 5G átjátszó állomásokat. Az 5G mobil hálózati szolgáltatások lefedettségének biztosításához sokkal több és sűrűbben elhelyezett átjátszó állomásra lesz szükség, mint a negyedik generációs vagy korábbi technológiai szintet képviselő hálózatoknál, mivel az adatátvitelre használt rádióhullámok frekvenciája jóval magasabb, ezért a fényhez hasonlóan szinte már csak egyenes vonalban tudnak terjedni.

Az ötödik generációs mobil szolgáltatás a negyedik generációsnál mintegy százszor gyorsabb adatátvitelt tesz lehetővé, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy kétórás filmet például három másodperc alatt le lehet majd tölteni. Gyors és tömeges adatátvitelre lesz szükség az önállóan navigáló hálózatra kapcsolt gépjárművek üzemeltetéséhez is.

photo_camera Fotó: NORIAKI SASAKI/The Yomiuri Shimbun

Az idén áprilisban az illetékes minisztérium által kiosztott frekvenciasáv-használati koncessziók birtokában a négy japán mobil szolgáltató vállalat, a NTT Docomo Inc., a KDDI Corp., a SoftBank Corp és a Rakuten Inc. 2020-ban kezdi meg az ötödik generációs mobilszolgáltatás nyújtását országszerte. Ennek keretében 2026-ra fejeződik be több mint 200 ezer közlekedési lámpa felszerelése az átjátszó állomásokkal. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.