Az orosz állami olajcég gépei valahogy mindig arra repültek, ahol a főnök családja nyaralt

Nyilvánosan elérhető adatok alapján a Reuters megvizsgálta az orosz állami olajvállalat, a Rosznyefty gépeinek 290 útját 2015 és idén május között. A repülési adatokból eleve gyanús volt, hogy ebből 96 út az orosz ünnepnapokra vagy a pénteki ebédidő és a hétfő reggel közötti időszakokra esett. 

Vlagyimir Putyi és Igor Sechin beszélgetnekFotó: ALEXEY DRUZHININ/AFP

Az útvonalak vizsgálatából pedig kiderült, hogy az elmúlt négy évben az állami vállalat gépei 8 alkalommal repültek Szardínia szigetére, 15-ször a Maldív-szigetekre és hét alkalommal a spanyolországi Palma de Mallorcára. Ugyanakkor semmiféle nyilvánosan elérhető adaton nem találtak arra vonatkozóan, hogy az adott időpontokban az adott helyeken bármilyen hivatalos eseményre került volna sor. 

Ugyanakkor néhány helyszínen feltűnt a vállalat vezérigazgatójának, Igor Sechinnek az akkori felesége és a család barátai is. Több képet is feltöltöttek a közösségi oldalaikra azokban az időpontokban, amikor a vállalati gépek is ott tartózkodtak.

Ezeken a képeken Sechin nem tűnt fel, de a Reutersnek sikerült sikerült lefotóznia tavaly augusztus 6-án a Palma da Mallorca reptéren.

A hírügynökségnek küldött válaszában a Rosznyefty annyit közölt, hogy globális válallatként a világ minden részén dolgoznak, és a vállalati gépeket a szabályoknak megfelelően használják. Arra már nem válaszoltak, hogy Sechin használhatja-e magáncélokra a válallati repülőgépet. Ugyanakkor tagadták, hogy a vezérigazgató családtagjait a vállalati gépek szállították volna.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.