Elfogták a Srí Lanka-i robbantások egyik fő gyanúsítottját

Srí Lanka-i hívők imádkoznak egy héttel a támadás utánFotó: LAKRUWAN WANNIARACHCHI/AFP

Elfogták és kiadták a colombói hatóságoknak pénteken a húsvétvasárnapi Srí Lanka-i véres merényletek egyik valószínűsített fő felelősét - közölte pénteken az Interpol. 

A nemzetközi rendőri szervezet szerint a 29 éves Srí Lanka-i Amahed Milhan Hajathu Mohamedet négy másik gyanúsítottal együtt egy meg nem nevezett közép-keleti országban fogták el, miután az Interpol feltette őt a legmagasabb szintű nemzetközi riasztást jelentő, úgynevezett vörös körözési listára. Colombói rendőrségi források szerint az öt férfit a szaúd-arábiai Dzsiddában vették őrizetbe. 

Az április 21-én több Srí Lanka-i keresztény templom, illetve szálloda ellen elkövetett pokolgépes támadokban 258 ember halt meg és közel 500-an sebesültek meg. Május elején a szigetország rendőrfőnöke azt mondta, a merényletek közvetlen elkövetői vagy meghaltak, vagy őrizetben vannak. 

Összesen több mint 2000 embert vettek őrizetbe, és bár a bíróságok óvadék ellenében sokukat elengedték, 634-en továbbra is őrizetben vannak. A hatóságok szerint a további támadások veszélyét sikerült kivédeni, és a biztonsági szolgálatok felgöngyölítették a támadásokkal kapcsolatba hozható hálózat nagyobb részét. (MTI)