Jozef Rohac a bíróság előtt is elismerte, hogy ő ölte meg Prisztás Józsefet

bűnügy
2019 június 14., 09:41
comments 78

Beismerte Prisztás József 1996-os meggyilkolását Jozef Rohac a Fővárosi Törvényszéken perújítás keretében megtartott pénteki tárgyaláson. A szlovák férfi a szegedi Csillag börtönből videotechnika segítségével tett vallomást.

Rohac arról beszélt, hogy a megbízást az ukrán maffiától kapta, a dunaszerdahelyi bűnözői csoport közvetítésével, és a gyilkosságot 15 ezer márkáért hajtotta végre.

Szerinte a vallomását támasztja alá, hogy csak az elkövető, vagyis, ő tudhatja, hogy a nyomozók nem találtak töltényhüvelyt a helyszínen. A hüvely ugyanis abban a nejlonszatyorban maradt, amellyel álcázta a hangtompítós pisztolyt.

Prisztás József 1996-ban történt meggyilkolása ügyében a bíróság korábban jogerősen 15 év szabadságvesztéssel sújtotta felbujtóként Portik Tamást, továbbá elítélték tettesként Hatvani Istvánt és bűnsegédként egy harmadik vádlottat.

Miután Hatvanit elítélték, Roháč a Hír Tv-nek küldött egy üzenetet, miszerint nem Hatvani ölte meg Prisztást, és azt is tudja, ki az igazi gyilkos. Hatvani ügyvédje erre perújítást kért, majd a Kúria döntése után a rendőröknek ki kellett hallgatniuk Roháčot. Amikor augusztus 14-én Roháčot a szegedi Csillag börtönből felhozták Budapestre, hogy a Nemzeti Nyomozó Irodában kihallgassák, a szlovák férfi állította, hogy ő a gyilkos. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.