Furcsa részletek derültek ki Jozef Roháč nyilvánosságra került vallomásából

Az Indexnek sikerült megszereznie Jozef Roháč teljes tanúvallomását, amiben a szlovák férfi azt állítja, hogy bár nem teljesen ártatlan, de a Fenyő-gyilkosságot és az Aranykéz utcai robbantást nem ő követte el. Ugyanakkor az ismert alvilági figura Prisztás József 1996-os megölését magára vállalta, pedig ebben az ügyben már jogerősen elítélték H. Istvánt(a.k.a. Hatyi) A rendőrség mégsem hisz neki, mert több részletre nem tud választ adni. 

Jozef Roháč

A lap emlékeztet, hogy miután H. Istvánt elítélték, Roháč a Hír Tv-nek küldött egy üzenetet, miszerint H. István ölte meg Prisztást, és azt is tudja, ki az igazi gyilkos. H. István ügyvédje erre perújítást kért, majd a Kúria döntése után a rendőröknek ki kellett hallgatniuk Roháčot. Amikor augusztus 14-én Roháčot a szegedi Csillag börtönből felhozták Budapestre, hogy a Nemzeti Nyomozó Irodában kihallgassák, a szlovák férfi állította, hogy ő a gyilkos.

Az Index a vallomás alapján összeszedte, hogy mik voltak azok a részletek, amelyeket Roháč rosszul idézett fel. Érdekes módon ezek olyanok voltak, amiket akár a sajtóból is ismerhetett volna, ha el akarta volna hitetni, hogy ő ölte meg Prisztást. Rosszul adta meg a gyilkosság időpontját vagy Prisztás autójának színe. Ugyanakkor olyan részletekről pedig sokat tudott, amit más nem ismerhetett a sajtóból. Részletesen elmondta, hogyan mutatták meg neki a célpontot, hogyan kapta meg a gyilkossághoz használt pisztolyt és biciklit.