Legyek milliói leptek el falvakat az Uralban, a helyiek vödröket töltenek meg velük

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Legyek lepték el Oroszország Urál-régióban lévő egyes falvait, de olyan szinten, hogy a helyiek már teregetni sem tudnak, a rovarok pedig zümmögő masszaként keringnek a levegőben. A híradások főleg Lazorevy település helyzetéről számolnak be, ott különösen rossz a helyzet.

Van akinek seprűvel kell eltakarítania a halott legyeket a padlójáról, és kétnaponta megtelik velük egy vödör. A helyiek azt mondták, horrorfilmben érzik magukat.

“Lélegezni sem tudunk, legyek vannak mindenütt” - mondta egy nő, hozzátéve, hogy félti a gyerekeit, mert folyamatosan mérgezniük kell a legyeket vegyi anyagokkal. Ráadásul a legyek betegségeket is terjeszthetnek.

A tudósítások szerint a légyinvázió akkor kezdődött, amikor egy gazda több tonnányi csirkeürülékkel kezdett trágyázni, amibe aztán a legyek belepetéztek. A hatóságok ezügyben vizsgálatot indítottak. A farmer szerint a csirketrágya sokkal jobb, mint ha vegyi anyagokat használt volna, szerinte a légyinvázióért az időjárás a felelős. (Guardian)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.